Gradovi i općine 05.12.2020. 10:23. Zadnja izmjena: 05.12.2020. 10:24.

Poticaji mladima

[Grad Mursko Središće] Ugovori s još dvadesetak mladih obitelji

U nizu demografskih mjera kojima se olakšava život djece, mladih, mladih obitelji i umirovljenika u Gradu Murskom Središću među najatraktivnijim je mjerama financijsko poticanje mladih obitelji u nastojanjima da dođu do svog prvog "krova nad glavom".

Uz financijsku podršku za kupovinu ruševnih kuća koje se supstituiraju novogradnjom ili za obnovu starih kuća mladim obiteljima (do četrdeset godina starosti) za prvu se nekretninu ne naplaćuje ni komunalni doprinos.

U siječnju ove godine raspisan je javni poziv za dodjelu poticaja za kupnju i gradnju nekretnina za stanovanje na području Grada, dotično za one mlade obitelji koje su u periodu od 10. studenoga prošle godine do 10. studenoga ove godine kupile ili počele graditi nekretninu za stanovanje na području grada u iznosu od 10.000 ili 15.000.

Javnom se pozivu odazvala 21 obitelj, ugovorena je isplata ukupno 265 tisuća kuna. U dvorani Centra za kulturu “Rudar" u subotu 21. studenog, s 13 mladih obitelji potpisan je ugovor o dodjeli poticaja za kupnju prve nekretnine za stanovanje, dok je sa sedam obitelji potpisan ugovor o dodjeli poticaja za gradnju prve nekretnine.

- Prošle godine dvanaest, a ove godine 20-tak mladih obitelji će koristiti poticaje. Drago nam je da su  demografske mjere koje provodimo učinkovite, da mladi ostaju živjeti na području grada ili se doseljavaju. Ovo je mjera koja je krenula prošle godine i zasigurno će se i nadalje provoditi. Želim vam puno sreće i radosti u novim domovima. - poručio je gradonačelnik Dražen Srpak mladim obiteljima.