Gradovi i općine 28.08.2020. 08:17. Zadnja izmjena: 28.08.2020. 08:27.

Bravo za Prelog

Grad Prelog sufinancira nabavu školskih udžbenika i drugih obrazovnih materijala

​Kao i prošle godine, sa željom da olakša ulazak u novu školsku godinu, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, donio je Odluku kojom će se svim osnovnoškolcima i srednjoškolcima s područja Preloga pomoći u nabavci radnih bilježnica za novu školsku godinu.

Tako će se svim roditeljima osnovnoškolaca isplatiti po 250 kuna dok će se roditeljima srednjoškolaca isplatiti 350 kuna.

Svi će roditelji osnovnoškolaca iz Osnovnih škola Prelog i Draškovec trebati svoje podatke predati u školi, dok će roditelji srednjoškolaca s područja Grada Preloga, trebati potvrdu o polazniku škole te broj tekućeg računa donijeti u Upravu Grada Preloga, na adresi Glavna 35, Prelog.

Uz ovo, Grad Prelog nastavlja i praksu financiranja udžbenika učenicima srednjih škola koji dolaze iz socijalno ugroženih obitelji sa područja Grada Preloga, radnih bilježnica i školskog pribora za učenike s teškoćama u razvoju te bilježnice i školskog pribora za učenike iz jedno roditeljskih obitelji.

Sukladno tome donijete su: Odluka o sufinanciranju cijene školskih udžbenika za školsku godinu 2020./2021. za učenike srednjih škola socijalno ugroženih obitelji s područja Grada Preloga, koji članovi kućanstva nisu korisnici zajamčene minimalne naknade, sukladno propisu kojim se uređuje područje socijalne skrbi, Odluka o sufinanciranju cijene drugih obrazovnih materijala za učenika s teškoćama u razvoju te Odluka o sufinanciranju cijene drugih obrazovnih materijala za učenike iz jednoroditeljskih obitelji.

Školski udžbenici će se sufinancirati učenicima, članovima socijalno ugroženih obitelji, čiji mjesečni prihod po članu kućanstva iznosi do 1.200,00 kn. Pozivaju se roditelji da podnesu zahtjev i potrebnu dokumentaciju do 07. rujna 2020. godine.