Gradovi i općine 29.04.2018. 09:23. Zadnja izmjena: 29.04.2018. 09:23.

Vratišinec

Gradimo li dvoranu zbog emisije Lijepom našom?

Na aktualnom satu zadnje sjednice Općinskog vijeća Vratišinca ponovo se aktualizirala tema školske sportske dvorane. Damir Perhoč (SDP) upitao je načelnika Zdravka Mlinarića je li konačno odustao od trodijelne dvorane izloživši podatak da bi, prema njegovoj računici, Općina tek za 38 godina ušparala dovoljno sredstava za izgradnju iste. Pritom je dodao da je ravnatelj vratišinečke Škole Željko Maček na Vijeću roditelja pokazao preporuku Ministarstva obrazovanja za izgradnju jednodijelne dvorane. Takav prijedlog podupro je i sam ravnatelj jer je Ministarstvo pristalo na sufinanciranje, no Općina je, kaže, odbila. 

- Nije istina da se ravnatelj zalagao za jednodijelnu. Sazvan je sastanak udruga koje će koristiti dvoranu i 98 posto njih se izjasnilo za tzv. trodijelnu s borilištem dimenzija 20 puta 40 metara, rekao je vratišinečki načelnik. Nakon konstatacije vijećnice Biserke Tarandek (SDP) da Općina šest godina od donošenja odluke ima samo idejni projekt i opaske da Europska unija više ne sufinancira izgradnju takvih dvorana, načelnik je odgovorio: - Dobro, hoćete li vi da se Lijepom našom snima u Vratišincu ili ne? To bi bila dvorana u kojoj bi moglo biti snimanje emisije, razni koncerti i natjecanja. 

Takav odgovor nije se svidio oporbenoj vijećnici koja mu je poručila da se dvorana prvenstveno mora napraviti zbog djece, a ne težnje da se u Vratišincu snima HRT-ova emisija.