Gradovi i općine 06.07.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

GRADONAČELNIK DRAŽEN SRPAK NALOŽIO HITNO ZATVARANJE VODOVODA U KRIŽOVCU

 

U vodi pronađeni Escherichia coli i Enterokoki

 

 

Danas, 6. srpnja, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak naložio je hitno zatvaranje lokalnog vodovoda u Križovcu, a najkasnije u roku od 24 sata. Analiza je pokazala da voda iz lokalnog vodovoda ne odgovara odredbama Pravilnika o parametrima sukladnsoti i metodama analize vode za ljudsku potrošnju. U uzorku vode, čiju je analizu izvršio čakovečki Bioinstitut nađeni su Escherichia coli (6/100 ml) i Enterokoki (29/100 mililitara), a dopuštena vrijednost je nula (0).

 

O hitnom zatvaranju lokalnog križovečkog vodovoda održana je izvanredna konferencija za novinare, na kojoj su uz gradonačelnika Dražena Srpaka, govorili direktor Međimurskih voda Vladimir Topolnjak, predsjednik VMO Križovec Marko Strojko i pročelnik Grada M. Središće Miljenko Štefanić.

 

Mjesni vodovod snabdjeva vodom iz lokalnog bunara 22 domaćinstva, ali se njime povremeno ili uglavnom služi čak 120 kućanstva priključenih i na "gradski vodovod". O daljnjoj sudbini seoskog vodovoda odlučit će se nakon nove, detaljnije analize vode, a sve o križovečkom vodovodu moći ćete pročitati u idućem tiskanom izdanju Međimurja. (vt)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: 3141