Gradovi i općine 13.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Gradonačelnik Kovač primio prim. Dr. Mariju Hegeduš Jungvirth

Povodom nedavnog dobivanja Začasnog članstva Hrvatskog liječničkog zbora najvišeg priznanja koje ova institucija dodjeljuje svojim članovima za ukupno djelo, gradonačelnik Grada Čakovca primio je prim. Dr. Mariju Hegeduš Jungvirth, voditeljicu Odjela pedijatrije Županijske bolnice Čakovec i predsjednicu Koordinacijskog odbora „Grad Čakovec prijatelj djece“. 

Dr. Jungvrith svojim je radom zadužila ne samo svoju struku i ustanovu u kojoj radi, već i naš grad i regiju. Njezin predani rad u Koordinacijskom odboru Grad Čakovec prijatelj djece, jedan je od razloga što je Čakovec primjer ostalim sredinama, što se tiče odnosa i brizi prema djeci i mladima, rekao je među ostalim, gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač. Ovo priznanje dodjeljuje se članovima cjelokupno djelo čini zaokruženo stručnu i znanstvenu cjelinu. Dobitnik mora imati dugogodišnje društveno, stručno ili znanstveno djelovanje, sa najmanje 35 godina neprekidnog članstva u HLZ-u.

Osim ovog najvišeg priznanja, dr. Jungvirth dobitnica je i odličja „Ladislav Rakovac“ koje se dodjeljuje a posebno aktivni rad u HLZ te za utvrđeni doprinos unapređenju rada u stručnom, znanstvenom ili organizacijskom pogledu, članovima sa najmanje 25-godišnjm stažom u Zboru. 

Izvor: 3150