Gradovi i općine 23.04.2016. 09:00. Zadnja izmjena: 23.04.2016. 15:26.

Međunarodni nogometni turnir u Međugorju

Gradonačelnik primio nogometaše Nogometne škole Međimurje - Čakovec

Na međunarodnom nogometnom turniru koji je pretprošli tjedan održan u Međugorju, sudjelovali su i nogometaši Nogometne škole Međimurje - Čakovec. U kategoriji U-14, u kojoj su se natjecali nogometaši rođeni 2001. godine, u iznimno jakoj konkurenciji osvojili su prvo mjesto. Tim povodom, u petak ih je primio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

Čestitajući im na rezultatima, gradonačelnik Kovač istaknuo je da su i oni dokazali da je Čakovec sportski grad, ali i da se u njihovoj školi kvalitetno radi. Podrška koju imaju iz Grada nije samo financijska, već i moralna.

„Naravno, zaslužni za uspjeh su i treneri i stručno vodstvo te sam ponosan što u Čakovcu djeluje ovakva škola, čije prave rezultate tek možemo očekivati.“, rekao je, među ostalim, gradonačelnik Kovač.

Zahvaljujući se Gradu na podršci, direktor Nogometne škole Međimurje Čakovec Dean Panić naglasio je da je riječ o izuzetno jakom turniru na koji dolaze momčadi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Italije. Naša škola sudjelovala je s tri uzrasne kategorije: stariji pioniri U-14, mlađi pioniri U-12 te limači (U-10).

„Iako mlađi uzrasti nisu ušli u finale, ovaj turnir za njih je izuzetno iskustvo jer nemaju često prilike igrati protiv škola velikih klubova.“, rekao je Panić najavljujući nastupe na sljedećim turnirima.

Trener momčadi koja je osvojila prvo mjesto je Mario Šarić. I on je zahvalio Gradu Čakovcu na potpori koju daje nogometnoj školi te dodao da je uspjeh još veći ime što je momčad tijekom turnira nije primila niti jedan gol iz igre te što su dva igrača, Leon Meglić i Edvin Bratuša, proglašeni najboljim igračem odnosno vratarem turnira.

U Međugorju su igrali: Edvin Bratuša, vratar, Jan Šimunić, Nikša Novak, Mateo Šupljika, Josip Pintar, Filip Patafta, Tin Čmrlec, Patrik Kirić, Luka Bacinger, Matija Pintar, Tomi Hatlek, vratar, Ivan Gašparić, Leon Bujan, Lovro Hranilović, Leon Rališ, Marin Golubić, Leon Meglić i Luka Mezga.