Gradovi i općine 29.11.2019. 10:48. Zadnja izmjena: 29.11.2019. 10:49.

Povrat

Hoće li mještani Vratišinca dobiti svoj novac natrag?

Hoće li mještani Vratišinca koji su prije petnaestak i više godina godina sklopili ugovore o sufinanciranju kanalizacije u Vratišincu i uplaćivali razne iznose - od 4.800, 6.000 pa sve do 17 tisuća kuna za kanalizaciju koju nikada nisu dobili - dobiti svoj novac natrag?

Prema jednoglasnoj odluci Općinskog vijeća - hoće. Vijeće je donijelo odluku o povratu uplaćenih sredstava, a mještani povrat novca mogu tražiti od Općine ili Međimurskih voda, ovisno o tome s kim su sklopili ugovor. Oni koji su uplaćivali novac za kanalizaciju, koja će s početkom izgradnje Aglomeracije Mursko Središće biti "besplatna" za građane, morat će s Općinom potpisati sporazum o raskidu davno potpisanih ugovora o sufinanciranju kanalizacije. Prema onom što se čulo na sjednici, dvoje mještana Vratišinca koji su imali sklopljene ugovore s Međimurskim vodama već je uspjelo vratiti novac. 

O koliko se kućanstava koji su sklopili ugovor s Općinom i o kolikim se iznosima povrata radi (iako su već ranije postojali neki popisi kućanstava za povrat novca), načelnik Zdravko Mlinarić na Vijeću nije želio govoriti, pa je odluka donesena pomalo "na neviđeno". Ono na što vijećnici, pa ni javnost nisu dobili odgovor je i pitanje što će se dogoditi ako građani odluče tužiti Općinu za kamate na novac koji su uplatili prije toliko godina, a kanalizaciju nisu dobili?