Gradovi i općine 20.11.2016. 09:54.

Prijavili se na natječaj

Hoće li Pretetinec konačno dobiti primjerenu glavnu ulicu?

Ministarstvo poljoprivrede u petak, 4. studenog raspisalo je više godina iščekivanu mjeru 7.2.2. Europske unije. Njome se u stopostotnom iznosu sufinancira sanacija nerazvrstanih cesta. U Općini Nedelišće raspisivanje su dočekali spremni. U srijedu 9. studenog, prvi dan roka, poslali su projekt potpune rekonstrukcije glavne ulice u Pretetincu. Riječ je o ulici punoj života kojom se pored nogometnog igrališta, vatrogasnog i doma kulture putuje prema školi. Trenutno je u katastrofalnom stanju. Cijena rekonstrukcije procjenjuje se na oko 1,4 milijuna kuna.

A večer prija slanja projekta, u utorak 8. studenoga, održana je hitna sjednica Općinskog vijeća Nedelišća. Vijećnici su morali dati suglasnost za provedbu ovog projekta i prijavu na natječaj.

- Dugo smo čekali, tri godine. Imali smo spremnu dokumentaciju, tj. glavni projekt i građevinsku dozvolu. Neki su govorili da napuhavamo općinski proračun. Da to nismo uvrštavali u proračun sad se ne bismo mogli prijaviti na mjeru - kazao je načelnik Darko Dania. Javnu nabavu namjeravaju provesti u prosincu, kako bi početkom iduće godine mogli rekonstruirati ulicu.

Dania dodaje da isto tako spremni čekaju i mjeru 7.4.1. Spremili su projekte pješčakih staza u Varaždinskoj i Čakovečkoj ulici te nadstrešnice stadiona u Nedelišću. Tu su i projekti dogradnje i rekonstrukcije vatrogasnih domova u Nedelišću i Pušćinama te Centra za autizam u Črečanu, na koje Općina daje suglasnost.