Gradovi i općine 08.11.2017. 23:25. Zadnja izmjena: 08.11.2017. 23:27.

OV Sveti Martin na Muri

Hologrami u Mlinarskoj kući u Žabniku

Umjesto u općinskoj vijećnici, čertvrtu sjednicu Općinskog vijeća Općine Sveti Martin na Muri predsjednica Petra Novinščak sazvala je na neuobičajenom mjestu: u Mlinarskoj kući u Žabniku, ali s posebnim razlogom.

Dovršen je postav Ekomuzeja Mura centra za posjetitelje u potkrovlju kuće, pa je za vijećnike Ivana Knez, direktorica općinske Turističke zajednice, priredila posebnu prezentaciju, koja uključuje i hologramske prikaze sadržaja. 

U uvodnom dijelu sjednice ekipa arhitekata upoznala je vijećnike s prijedlogom IV. izmjene i dopune prostornog plana uređenja.

Na prijedlog odbora za dodjelu javnih priznanja, Dražena Crnčeca, načelnika Općine te Petre Novnščak, Krunoslava Colara, Ivice Kutnjaka i Martina Srše usvojena je odluka o dodjeli javnih priznanja za 2017. godinu. Dobitnici su književnik Kristian Novak, turistički aktivist Rudi Grula, poduzeće "Milena gradnja", Stanko Perčić i Udruga Svetomartinski krampusi.

Članovima Uprave groblja Krunoslavu Colaru, Anđelku Tomšiću, Mladenu Dobraniću, Ivici Kutnjaku i Zvonku Stojku odlukom je ukinuta upravljačka funkcija. Po slovu zakona Uprava groblja ne može imati upravljačke ovlasti.

Na sjednici su još usvojene dvije odluke o kupoprodaji nekretnina, a načelnik općine Dražen Crnčec i predsjednica vijeća Petra Novinščak (i kao ravnateljica Osnovne škole) informirali su vijećnike o rokovima i mogućnostima dogradnje svetomartinske škole i gradnje sportske dvorane.