Gradovi i općine 03.07.2019. 08:08. Zadnja izmjena: 03.07.2019. 08:08.

Potpisan Ugovor

Hrvatske vode sufinanciraju sanaciju triju klizišta ukupne vrijednosti 1,6 milijuna kuna

U utorak, 2. srpnja u prostorima Hrvatskih voda potpisan je Ugovor o sufinanciranju građenja vodnih građevina za sanaciju klizišta na području Općina Štrigova i Selnica. Ugovore su sa generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec,načelnik općine Štrigova Stanislav Rebernik te načelnik općine Selnica Ervin Vičević, uz nazočnost ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara.

Međimurska županija nositelj je projekta sanacije klizišta lokalnu cestu LC 20046 Robadje i LC 20015 Prekopa. Vrijednost radova iznosi 918.596,88 kn (s PDV-om) od čega 50% sufinanciraju Hrvatske vode, dok je ostali dio sredstva osiguran planom građenja i održavanja županijskih i lokalnih cesta. Za tu je svrhu Županijska uprava za ceste Međimurske županije izradila Izvedbene projekte sanacije te provela postupak javne nabave.

Općina Štrigova sanirati će klizište uz lokalnu cestu u Svetom Urbanu, naselje Šantavec, vrijednosti 212 tisuća kuna od čega Hrvatske vode sufinanciraju 148 tisuća kuna, dok će općina Selnica provesti projekt sanacije klizišta u Vinogradskoj ulici ukupne vrijednosti 400 tisuća kuna uz sufinanciranje Hrvatskih voda od 70% .

„Ovaj projekt je ljepša strana politike i kada se sjetimo koliko je truda i vremena uloženo kako bismo danas potpisali ovaj Ugovor, tada je zadovoljstvo nas i ljudi koji žive u okolici još i veće. Kada se saniraju klizišta tada direktno možete spasiti život i imovinu vaših stanovnika, a to je ono najvrijednije.“, rekao je župan Posavec te napomenuo kako se već sada u Međimurju pripremaju novi izvedbeni projekti koji će se prijaviti za sufinanciranja na slijedećim natječajima.

Radovi na projektima sanacije klizišta započinju ovaj mjesec.