Gradovi i općine 11.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Humanitarna kestenijada

AKCIJA KLUBA OBOLJELIH OD RAKA PROSTATE

 

Na čakovečkom Trgu Republike 11. listopada je održana tradicionalna, dobrotvorna kestenijada u organizaciji članova Kluba oboljelih raka prostate, a ovog puta, novac je prikupljan za nabavu igala za biopsiju za urološki odjel Županijske bolnice. 

 

Klub od početka 2011. godine djeluje u sklopu Županijske lige protiv raka Čakovec i trenutno okuplja 29 članova. Predsjednik Kluba Damir Remar ističe da su sve do sada zacrtane ciljeve uspješno dosegli: od podrške članovima i edukacije do pomaganja urološkom odjelu Županijske bolnice u nabavci medicinske opreme.

 

- Veliku podršku uživamo od zdravstvenih djelatnika, osobito naših liječnika - urologa Antonija Plešnara i Hrvoja Kokića. Ovom prigodom želim zahvaliti svim dobrim ljudima koji se uključuju u naše akcije i daju novčani prilog, svim donatorima i sponzorima te Međimurskoj županiji, Gradu Čakovcu i Gradu Prelogu na podršci - kaže predsjednik Kluba oboljelih od raka prostate Damir Remar.

 

Angažman liječnika i ljudi iz Kluba dao je rezultata u podizanju svijesti o važnosti preventivnih pregleda te pravovremenog reagiranja na određeni zdravstveni problem, svjedoči mr. sc. Antonio Plešnar, dr. med., spec. urolog.

Izvor: 3102