Gradovi i općine 19.11.2018. 10:17. Zadnja izmjena: 19.11.2018. 10:21.

Dan sjećanja

I Međimurci u Koloni sjećanja u Vukovaru

Povodom 27. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara – izaslanstvo Međimurske županije na čelu sa županom Matijom Posavcem i predsjednikom Skupštine Međimurske županije Mladenom Novakom poklonilo se žrtvama i gradu heroju, simbolu hrvatske slobode.

Pored mnoštva ljudi iz cijele Hrvatske, na žrtvu koju su svi hrvatski branitelji, ali i Međimurje dali u obrani Domovine, prisjetilo se oko 200 branitelja iz Međimurja, članovi i tajnik Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Međimurja Dražen Tkalec, predsjednik Udruge logoraša i branitelja grada Vukovara Međimurske županije Željko Sršan, predstavnici HVIDRA-e i drugih braniteljskih udruga. Uz župana Posavca, izaslanstvo Međimurske županije činili su i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, županijski pročelnici Sonja Tošić Grlač, Branko Sušec, Goran Gotal, Darko Radanović te u ime Ureda za poslove župana Tanja Horvat. Uz njih, u Vukovaru su bili zamjenik gradonačelnika grada Čakovca Zoran Vidović, načelnik općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović, načelnik PU međimurske Ivan Sokač i mnogi drugi.

"Vukovar se nikada ne smije zaboraviti i sve što se događalo 1991. godine. Na ovaj dan želimo biti ovdje. Želimo biti u gradu koji je simbol herojstva, simbol otpora, simbol čvrstoće, simbol pobjede. Želimo danas u ime svih stanovnika Međimurja biti u gradu koji je ispisao najslavnije i najhrabrije stranice novije hrvatske povijesti.“ – rekao je župan Posavec zahvalivši svim braniteljima koji su organizirano i ove godine došli u Vukovar, kao i Međimurkama i Međimurcima koji su na ulicama, trgovima i mjestima sjećanja zapalili svijeće te se time pridružili ovoj, za čitavu Hrvatsku, važnoj obljetnici.

U knjižnici Nikola Zrinski u Čakovcu u povodu Dana sjećanja na Vukovar, danas, 19. studenog u 17,30 sati će se održati predstavljanje knjiga „Domovinski rat u knjigama“.