Gradovi i općine 14.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Imenovanje / Prioriteti / Izložba

Potpredsjednica Gradskog vijeća Čakovca Marijana Fabić Rusak izabrana je za predsjednicu novoformiranog Odbora za poljoprivredu i turizam.
Članovi su dr.sc. Predrag Kočila, Gordan Vrbanec, Renata Hrastić i Josip Požgaj. Prijedlog o osnivanju odbora koji su gradski čelnici prihvatili izrečen je još na prvoj sjednici Gradskog vijeća.
Tada su se, da podsjetimo, o čemu smo pisali, Fabić Rusak i Kočila u vrijeme predizborne kampanje i pokečkali o tome čija je izvorna ideja bio spomenuti odbor – nezavisnog Kočile ili HSS-a čija je Fabić Rusak članica.(vk)

Mnogi građani ovo su se ljeto, dok se obnavljalo nekoliko prometnica na području Grada Čakovca, pitali zašto baš te ulice kad ima drugih u znatno gorem stanju. No, sudeći po riječima gradskih čelnika – birati se nije moglo. –Potrošili smo skoro 2,000.000 kuna, no, to su bila strogo namjenska sredstva kojima se moglo sanirati samo nešto od 65 kilometara prometnica koje smo prekategorizacijom preuzeli od Županijske uprave za ceste, kaže zamjenik gradonačelnika Mario Medved. U Gradu su, međutim, ističe Medved, svjesni činjenice da postoje ulice čiji su kolnici i pločnici u mnogo gorem stanju. Stoga će se napraviti detaljan obilazak i analiza, pa će se sanacija, ako ne i ranije, nastaviti u proljeće, obećali su. (vk)

U prostorima udruge ACT u zgradi Starog hrasta u Čakovcu u petak, 15. studenoga, s početkom u 19 sati bit će otvorena izložba radova nastalih u okviru projekta Prostor u službi građana. Cilj spomenute inicijative bio je potaknuti građane na osmišljavanje, odnosno iznošenje ideja o viziji Grada Čakovca u budućnosti, iskorištavanjem prostornih potencijala. U protekom razdoblju održan je okrugli stol o mogućnostima iskorištenja postojećih neiskorištenih prostora za novu kulturnu, društvenu i turističku ponudu, kao i fotografska radionica mapiranja Grada. Sve osmišljeno bit će prikazano na izložbi. (vk)

Izvor: 3055