Gradovi i općine 02.01.2019. 21:18. Zadnja izmjena: 02.01.2019. 21:21.

Božićna "zdravica"

Iskre frcale na Općinskom vijeću Selnice: Koga roditelji nisu voljeli?

Vijećnici Općinskog vijeća Selnica na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća – u četvrtak, 20. prosinca – usvojili su proračun za 2019. godinu u visini 10,116.000 kuna. Proračun usvojen bez primjedbi i amandmana zasjenila je svađa između selničkog načelnika i vijećnika Krune Živčeca (SDP). Naizgled bezazlena rasprava o tome jesu li se nekad kvalitetno gradile ceste te konstatacija vijećnika Živčeca da ranijih mandata nije postojala mogućnost izvlačenja sredstava iz fondova Europske unije, niti je Općina primala godišnju rentu od INA-e od 700 tisuća kuna, otišla je u pogrešnom smjeru.

- Shvaćam da u sebi stalno imaš neke provokacije prema meni. Bio sam čovjek prema tebi pet godina, kćer sam ti zaposlio i mučio se da dobije posao, komentirao je načelnik Selnice. Na to mu je Živčec otvoreno poručio da nikad ne bi postao načelnik da mu nije 'sredio izbore'. - Neki vijećnici znaju što sam napravio, da bez mene ne bi bio tu gdje jesi. Ljude koji su ti uvelike pomogli, ti si ignorirao, ljutito je odgovorio Živčec.

Selnički načelnik nije prezao od uvreda i aludiranja da je Živčecu potrebna pomoć psihijatra. - Zahvalio sam ti javno barem deset puta, a to što ti imaš neke komplekse, tu ti ne mogu pomoći. Netko drugi to mora riješiti. Neke stvari se uče u obitelji i treba roditeljska ljubav koje ti nisi imao pa se tu ispoljavaš i iživljavaš na nama, komentirao je načelnik. Uvrede je prekinuo predsjednik Vijeća Branko Perčić.

Proračun je bio u drugom planu, no dan je na glasanje i prošao - jednoglasno.