Gradovi i općine 08.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

Ispituje se isplativost obnove zgrade kina

Prvi radni sastanci gradskih tijela održani ovih dana najprije su okupili Komisiju za adaptaciju i dogradnju kina Rudar u Murskom Središću, a potom i članove Komisije za izradu idejnog Detaljnog plana uređenja centra grada. Na sastancima su izabrani koordinatori tih tijela, pa tako u onom za kino Rudar glavnu riječ vodi Branko Srpak, a za DPU Josip Sršan.
Prvo Srpakovo zaduženje odnosi se na ispitivanje sposobnosti i isplativosti zgrade kina Rudar za obnovu po svim pravilima struke. Dogovoreno je također da se na prvoj sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, kad će sastav ovih komisija biti i formalno potvrđen, vijećnicima i javnosti prezentira stručni nalaz komisije kako bi se na temelju toga mogla donijeti odluka o mogućoj obnovi zgrade.
Komisija za izradu idejnog rješenja DPU-a dogovorila je da održi radni sastanak s ovlaštenim projektantom za izradu DPU-a s obzirom da je bilo dvojbi ide li Grad u izradu Plana ili u izmjene Urbanističkog plana uređenja grada u kojem bi se definirala i regulirala zona Centar. Cilj izrade je jasno definiranje namjene slobodnih prostora u centru i standarda u budućim građevinskim zahvatima na postojećim ili novoizgrađenim objektima.
Kao najvažniji prostor u centru Komisija je odredila lokaciju sadašnje Autobusne stanice na kojem se predlaže proširenje tržnice i uređenje manjeg parka. Postojeća zgrada pretvorila bi se u, primjerice, Turistički ured. Uz sadašnji pripadajući parkirni prostor iza stanice, uredilo bi se autobusno parkiralište.
Bilo je riječi i o prostoru lučice i graničnog prijelaza s obzirom na skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju te o prostoru između parkirališta Promenade i teniskog igrališta. Upozoreno je i na loše stanje nekih objekata u centru grada te dogovorneo da će se još jednom vlasnike pozvati na njihovu sanaciju.
Koordinator rada obiju komisija u ime Grada Mursko Središće je zamjenik gradonačelnika Dražen Srpak. Članovi Komisije za izradu idejnog DPU-a su gradonačelnik Josip Dobranić, zamjenik Dražen Srpak, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Leček, Franjo Sobočan, Roberta Barat, Sanjin Tomšić, Josip Sršan, Emilija Đorđević, Miljenko Štefanić, Miljenko Cmrečak i Branko Srpak.
U Komisiji za adaptaciju i dogradnju kina Rudar su Ivan Leček, Dražen Srpak, Branko Srpak, Franjo, Sobočan, Zlatko Bek, Željko Žilavec i Zvonko Vrtarić. (al)

Izvor: 2859