Gradovi i općine 18.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Ispračaj velikih sportaša

FRANJO NOVOSEL
Nakon duge bolesti u Čakovcu je umro Franjo Novosel (76), poznati i priznati sportski djelatnik, nekad nogometaš, kasnije trener, poznat i u rukometnom sportu.
Bio je ponajbolji igrač čakovečkih klubova Sloge, kasnije MTČ-a, sjećamo ga se ka odličnog i brzog desnokrilnog napadača i golgetera. Nakon aktivne igračke karijere posvetio se je trenerskom „poslu“, bio je trener čakovečkih klubova, a posebno je volio i tu postigao dobre rezultate rad s mladima. Bio je i instruktor za mlade ondašnjeg Nogometnog saveza Međimurja, predsjednik trenerske organizacije i kao takav član IO NSM-a. Poznat je i u rukometnom sportu. Kao aktivni igrač, kasnije član uprave i predsjednik RK MTČ-a i MTČ-veterana Čakovec. Sve dok ga nije savladala bolest družio se je s sportašima i bio aktivan u njihovim redovima. Pokopan je na čakovečkom groblju, na posljednjem oproštaju okupio se je velik broj njegovih prijatelja i poklonika. (j.f.)
BOŽIDAR DOLENEC
Na čakovečkom groblju pokopan je i sigurno jedan od najboljih međimurskih vratara starije generacije, Božidar Dolenec (74) Koji je afirmaciju stekao kao vrlo kvalitetan i pouzdani vratar čakovečkih nogometnih klubova, rana ozljeda spriječila ga je u nastavku blistave karijere. Nastavo je međutim „družiti se“ s nogometnom loptom kao uspješni trener u čakovečkim i međimurskim klubovima, na nogometnim terenima bio je aktivan do posljednjih dana pred preranom smrću, bio je uzor mnogim kasnijim generacijama vratara i ostat će dugo u sjećanju poklonicima nogometa. (j.f.)

Izvor: 3090