Gradovi i općine 06.11.2020. 07:20. Zadnja izmjena: 06.11.2020. 07:20.

Radovi

IZ HRVATSKIH ŽELJEZNICA: Oprezno preko prijelaza

Zbog radova na održavanju koji se izvode na pružnoj dionici Čakovec – Mala Subotica, a koja se nalazi na željezničkoj pruzi za međunarodni promet M501 DG-Čakovec-Kotoriba-DG, uređaji za osiguranje željezničko-cestovnih prijelaza (ŽCP) Čakovec-Buzovec i Štefanec trenutno su izvan funkcije regulacije prometa.

Pruga između kolodvora Čakovec i Mala Subotica se zbog spomenutih radova povremeno zatvara za promet. Tijekom izvođenja radova uređaji za osiguranje željezničko-cestovnih prijelaza su izvan funkcije. Iznimka je ŽCP Štefanec koji se smatra neosiguranim (polubranici su zaključani u gornjem položaju, a cestovni signali isključeni) do završetka radova jer su zbog zamjene tračnica demontirani uređaji sustava detekcije vlaka.

Po završetku radova na uređenju ŽCP-a Čakovec-Buzovec i Štefanec započet će radovi na uređenju ŽCP-a Belica i Mala Subotica koji će tijekom radova radova također biti isključeni iz funkcije regulacije prometa.

Dok je pruga zatvorena putnici na određenim relacijama umjesto vlakova prevoze autobusi. Termini u kojima je pruga zatvorena, relacije na kojima putnike prevoze autobusi kao i informacije o mjestima zaustavljanja zamjenskih autobusa objavljeni su na internetskim stranicama HŽ-a.

Radovi na održavanju trajat će do kraja ove godine, javljaju iz HŽ-a Infrastruktura.