Gradovi i općine 04.10.2017. 14:51. Zadnja izmjena: 04.10.2017. 14:52.

TZ Grada Preloga

IZLET Dani maruna u Lovranu i tartufa u Livadama

Turistička zajednica Grada Preloga i ove godine već tradicionalno organizira izlet na Dane maruna u Lovranu i tartufa u Livadama, 28. – 29. listopada. Pozivaju se svi zainteresirani da se jave i pridruže veselom autobusu Turističke zajednice Grada Preloga. Ovogodišnja Marunada održava se po 44. put, a glavna fešta u Lovranu odvija se na glavnom trgu (Brajdice) i ima cjelodnevni program folklora, nastup puhačkih orkestara te zabavne glazbe. Na Fešti se nude proizvodi spravljeni od kestena, tradicionalnih pečenih maruna i drugih od njih sastavljenih jela, pa sve do različitih slastica, kolača i torti. No, ne sadrže ipak sve pripremljene delicije kesten, pa tako posjetitelji mogu uživati i u domaćim medicama, rakijama na bazi meda kao i u domaćem mladom vinu.

Drugoga dana slijedi izlet u Rovinj i Motovun te posjet Sajmu tartufa. U samom srcu Istre, u dolini rijeke Mirne, podno Motovuna, smjestila se Motovunska šuma, bogato šumsko područje koje skriva jedan od najskupocjenijih plodova zemlje – tartuf.

1. Dan: Polazak u 6.30 sati. Vožnja do Kastva. Šetnja i razgled utvrđenog srednjovjekovnog grada. Nastavak putovanja do Lovrana, smještaj u hotel Lovran 3*. Poslijepodne i vrijeme nakon večere individualni program iz bogate ponude Marunade. 

2. Dan: Odjava iz hotela. Nastavak putovanja do Rovinja, kratki razgled grada. Nakon razgleda kraće vrijeme slobodno za vlastiti program te nastavak putovanja do Motovuna. Razgled grada. Odlazak u Livade – individualni program na sajmu tartufa, razgled degustacija jela od tartufa i sl. Povratak doma u kasnim popodnevnim satima. 

  • Cijena aranžmana po osobi: 500,00 kn! 

Pozivaju se svi zainteresirani građane da se priključe!

Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 040/638–694 te kod voditelja Turističke Zajednice Grada Preloga Ivana Gradečaka na broj telefona 099/334-4417. 

Izvor: TZ Grada Preloga