Gradovi i općine 28.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Izvještajni sabor UDVDR Nedelišće

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Nedelišća održala je godišnji izvještajni sabor na kojem je bilo riječi o svemu realiziranom u prošloj godini. Po ocjeni vodstva Udruge i njezinih članova, 2013. godina bila je najuspješnija dosad u svim sferama rada. Izvješća su u ime Suda časti, Nadzornog odbora i Predsjedništva dali Marijan Perger, Krešimir Gavez i Petar Lončarić.
- Za nas važnih događaja bilo je podosta, a neki među njima su podjela ribe građanima Općine na Veliki petak, organizacija natjecanja u ribolovu na Dravi te sudjelovanje na Sportskim igrama hrvatskih branitelja Međimurske županije. Organizirali smo i spust rijekama Murom i Dravom, na čemu su radili naši članovi Danijel Hajdinjak, Čedomir Valjak i Bojan Celinger. Humanitarni dio naših aktivnosti realizirali smo sa ŠRD-om Amur, UHBO-PTSP-a MŽ, i to u korist djece s posebnim potrebama iz Caritasovog doma Dr. Antun Bogdan u Čakovcu i Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar iz Varaždina. Preko 12 tisuća prikupljenih kuna namijenjeno je kupovini kombi-vozila, ističe Krešimir Gavez.
Hodočastili su u Ludbreg, družili se na jezeru HE Čakovec, organizirali natjecanja, kestenijadu, prikupljali dobrovoljne priloge, brali jabuke u voćnjaku Pušćine, bili suorganizator dvodnevnog humanitarnog koncerta na Mesapu.
- Petar Lončarić putem donacija u ribi i pripremi dao je također veliki doprinos kako bismo imali uspjeh u akcijama. U okviru programa Turističke zajednice Nedelišće pripremali smo pečene ribe i za Dane zahvalnosti za plodove zemlje, a odazvali smo se i akciji Više cvijeća - manje smeća, kaže Krešimir Gavez i dodaje kako su sve važne datume u Udruzi dostojno obilježili.
Otišli su na izlete u mjesta koja su značajna u kontekstu Domovinskog rata te s dotad najvećim odazivom namjernika obišli Plitvice i Slunj u ranu jesen. Nekoliko godina unatrag sudjeluju i u proslavi Dana Pušćina te nasotje biti korisni cijeloj zajednici u kojoj djeluju. Surađuju s brojnim udrugama, prikupljaju iskustva i mudrost.
- Zahvaljujem svima koji nama pomažu u radu i pozivam da putem Udruge ustrajemo u dosadašnjem angažmanu. Ne zaboravimo nikada koliko je velik bio teret koji su podnijeli istinski hrvatski branitelji, zaključuje Krešimir Gavez.
A. Ličanin

Izvor: 3074