Gradovi i općine 06.04.2016. 08:51. Zadnja izmjena: 06.04.2016. 08:54.

Grad Prelog - javni radovi

Javni rad - pomoć zajednici za socijalizaciju i poboljšanje kvalitete života starijih osoba

Grad Prelog ove je godine uključen u program Javnog rada - pomoć zajednici koji je jedinstven za sve općine i gradove, a izradio ga je Hrvatski zavod za zapošljavanje s ciljem prevencije prerane institucionalizacije starijih osoba, njihove socijalizacije, a samim time i poboljšanja kvalitete života.

Paket mjera usmjeren je posebnim skupinama nezaposlenih žena u cilju promicanja njihovog zapošljavanja na poslovima skrbi o starijima i nemoćnima. U petak, 1. travnja, u Gradskoj upravi sklopljena četiri ugovora o radu sa ženama koje su se uključile u ovaj, prije svega, humani javni rad.

Korisnici programa su staračka domaćinstva u ruralnim područjima, a usluge koje su prema ovom programu dostupne usmjerene su na pet područja, organiziranje prehrane, kućanski poslovi i uređenje okućnice, osobna higijena i osnovna zdravstvena skrb, psihosocijalna podrška te posredovanje u ostvarivanju različitih prava.

Usluge su prilagođene uočenim potrebama starijih osoba, a osobito potrebi za pomoći u prevladavanju usamljenosti i socijalne isključenosti.