Gradovi i općine 25.05.2017. 22:50. Zadnja izmjena: 25.05.2017. 22:55.

Novi asfalt

Je li Dražen Miser iz Donje Dubrave zloupotrijebio položaj?

- Tako to radi načelnik Općine Dražen Miser iz Donje Dubrave. Bez ikakvog znanja i odluke uzurpirao je općinsko zemljište i napravio parkiralište ispred svoje mehaničarske radionice, piše u anonimnom dopisu koji je stigao na adresu Lista Međimurje, s fotografijom novog asfalta ispred Miserove radionice.

Nazvali smo prozvanog Dražena Misera i prvo što nam je kazao bilo je: - Pogledajte na Geoportalu, o čijoj je parceli riječ. Zemljište pripada Stjepanu i Draženu Miseru. I doista, parcela Miserovih proteže se većim dijelom novoasfaltiranog parkirališta, gotovo do ceste.

Nakon toga svejedno smo posjetili Donju Dubravu. Načelnik Miser pokazao nam je parkiralište pred svojom radionicom. - Asfaltirali smo svoje. Što se tiče tih otprilike metar općinskog do ceste, bilo bi nelogično da to ostavimo neuređeno kad je već bila prilika da i to, o svome trošku, uredimo za vrijeme asfaltiranja. Svatko ima pravo pristupa na cestu. Pogledajte samo našu ogradu, koliko je povučena od ceste; skoro sedam metara!, kaže D. Miser.

Predao nam je kopiju računa od 17. ožujka. U njemu stoji da je njegova radionica, za iznos od 7.600 kuna, platila asfaltiranje 100 metara četvornih, debljine šest centimetara. - Platili smo i to tvrtki koja u ove četiri godine moga mandata nije ništa asfaltirala na području općine. Onome tko vam se javio poručio bih neka radije brine za one koji ne uređuju pred svojom kućom, a ne za nas koji uređujemo, zaključio je Miser.