Gradovi i općine 08.11.2018. 11:25. Zadnja izmjena: 08.11.2018. 11:31.

Nezadovoljni stanari Bukovčeve ulice u Šenkovcu

Je li u izradi planova poštivan zakon?

Potaknuti izjavom načelnika Šenkovca Saše Horvata na zadnjoj sjednici tamošnjeg Općinskog vijeća, da je (kako smo već izvijestili) Općina dobila građevinsku dozvolu za gradnju infrastrukture u budućoj Ulici Damira Lehkeca našoj se redakciji obratilo nekoliko stanara susjedne Ulice Vlahe Bukovca na čelu s Damirom Oreškim.

Već duže vrijeme, o čemu smo opširno pisali krajem 2016., s Općinom i nekolicinom susjeda vode - 'rat'. Posvađali su ih općinski planovi uređenja tog dijela Šenkovca, odnosno planirane trase ceste do budućih gradilišta.

Njihova ulica, odnosno kolnik dužine je samo 3,5 metara te navode da će do nove ulice (planirane širine od osam metara) nastajati problemi prilikom mimoilaženja vozila, a izgubit će, napominju, i mir. Ujedno sumnjaju u političko interesno pogodovanje vlasnicima gradilišta i pitaju zašto je Općina financirala planove uređenja te će platiti i uređenje infrastrukture za ulicu u kojoj su gradilišta u privatnom vlasništvu? Nije im jasno ni zašto ih nitko nije obavijestio o raspravi i donošenju planova premda je, tvrde, Općina to morala s obzirom da njihove parcele graniče s trasom buduće prometnice.

ŽALBE ODBAČENE

Svoje zahtjeve i optužbe na račun općinskog vodstva poslali su i na adrese niza institucija uključujući i DORH, a što je i neposredni povod njihove nove reakcije. Damir Oreški tvrdi da građevinska dozvola za ulicu još nije bila izdana u trenutku kad je načelnik S. Horvat to izjavio na sjednici Općinskog vijeća. Horvat to, međutim, negira:

- Građevinsku dozvolu dobili smo 30. kolovoza, a sjednica Vijeća održana je 11. rujna. Pametnom dosta. Čitavo vrijeme zakonska procedura strogo je poštivana, nema nikakvih nepravilnosti što potvrđuje i činjenica i da su sve žalbe na rješenja vezana uz građevinsku dozvolu odbačene - i ona upućena nadležnom odjelu u Međimurskoj županiji i ona resornom Ministarstvu. Ne želim se zamarati lažima osobe koja je zbog svoje prošlosti poznata kao 'moralna vertikala' općine Šenkovec, ironičan je bio Horvat. Dodao je da vjeruje da će u Ulici Damira Lehkeca na proljeće konačno početi gradnja infrastrukture.