Gradovi i općine 10.06.2018. 11:33. Zadnja izmjena: 10.06.2018. 11:33.

Podturen

Je li zbog svjetskog prvenstva u ribolovu devastiran okoliš?

Predstojeće 20. Svjetsko ribolovno prvenstvo u kategoriji veterana i 11. Svjetsko ribolovno prvenstvo u kategoriji invalida, kojemu će 16. i 17. lipnja domaćin biti SSRD-a Međimurske županije održavat će se na vodama u Selnici, Žabniku i Podturnu, s rezervnom lokacijom u Novakovcu. Za održavanje ovako zahtjevnih priredbi potrebno je ispuniti stroge kriterije, među kojima su i propisno uređena natjecateljska mjesta.

Za uređenje staza i natjecateljskih platformi utrošeno je više od stotinu tisuća kuna, međutim, kako nam javljaju naši čitatelji,  potkrepljujući to fotografijama iz Podturna,  prilikom uređenja staza devastiran je okoliš iz kojeg je vađen materijal za uređenje.

Odgovor na pitanje tko će i hoće li  se "radilišta" sanirati, odgovor smo potražili od načelnika Općine Podturen Perice Hajdarovića i izvođača radova Mladena Peršaka, vlasnika tvrtke iz Podturna. I jedan i drugi potvrdili su kako su radovi još uvijek u tijeku, ovaj tjedan trebala bi konačno biti uređena i rezervna lokacija u Novakovcu, a nakon toga, obećano je, slijedi sanacija.