Gradovi i općine 28.02.2018. 23:43. Zadnja izmjena: 28.02.2018. 23:43.

Dvostruka korist

Jednosmjenska nastava u područnoj školi i zaseban prostor vrtiću u Donjem Vidovcu

Međimurski župan Matija Posavec i načelnik Donjeg Vidovca Josip Matulin, kao što smo nedavno objavili, potpisali su sporazum kojim će početi realizacija projekta uvođenja jednosmjenske nastave u Područnoj školi Donji Vidovec Osnovne škole Donja Dubrava što će Županija i Općina zajedno sufinancirati. Prema riječima načelnika Matulina iz objekta u Donjem Vidovcu u kojem trenutno djeluju i Škola kao i područno odjeljenje donjodubravskog općinskog vrtića Klinčec, u dogledno će vrijeme iseliti vrtićki mališani.

Općina je prošle godine kupila kuću (katnicu površine oko 230 kvadratnih metara) smještenu nekoliko metara od zgrade općinske uprave i tamo planira preseliti vrtić. 
- Ovdje će se onda osloboditi prostor te će se stvoriti uvjeti za rad u jednoj smjeni, kaže voditeljica Područne škole Rajka Kalšan dodajući da školu trenutno pohađa 43 učenika od prvog do četvrtog razreda. Uz nju, u školi rade i učitelji Viktorija Ribić, Katarina Fundak i Damir Dolenec. Vrtić trenutno polazi 26 djece, a kako će dovoljno prostora za njih biti u prizemlju, na katu kuće koju je kupila Općina, najavljuje Matulin, urediti će se stan, dok postoji i mogućnost dogradnje, odnosno podizanja još jedne etaže. No, ponajprije kuću treba obnoviti što će biti realizirano ove godine uz financijsku pomoć države, ističe.