Gradovi i općine 20.07.2017. 09:28. Zadnja izmjena: 20.07.2017. 09:33.

I dalje oprezno u Maloj Subotici

Još nema dozvola za pružni prijelaz u Ulici braće Radić

Iako su još prošle godine dovršeni radovi na osiguranju željezničko-cestovnog prijelaza u ulici Braće Radić u Maloj Subotici, automatizirani uređaj koji je tamo postavljen još nije pušten u rad. Svjetlosna signalizacija je i dalje prekrivena najlonskim vrećama, a nisu postavljeni niti polubranici, pa mještanima Male Subotice nije jasno zašto uređaj nije u funkciji, tim više što je lani napravljen i tehnički pregled uređaja. Kažu, samo je pitanje vremena kad će se dogoditi teška prometna nesreća.

Ovaj problem ne zaobilazi niti sjednice Općinskog vijeća Male Subotice, pa se i na posljednjoj raspravljalo što učiniti po tom pitanju. U Općini ističu da su HŽ infrastrukturi, u čijoj je nadležnosti spomenuti prijelaz, poslali brojne dopise i požurnice na koje, međutim, nema odgovora. Spominju kako je u Hrvatskoj osam takvih pružnih prijelaza, na kojima su napravljena sva ispitivanja ali uređaji još uvijek nisu u funkciji.

Iz Odjela korporativnih komunikacija HŽ infrastrukture na naš upit stigao je odgovor kako su još uvijek u tijeku aktivnosti koje prethode ishođenju svih potrebnih dozvola kako bi se automatizirani uređaj na željezničko-cestovnom prijelazu pustio u rad.

- Do puštanja u rad automatiziranog uređaja, sigurnost putnika i prometa na prijelazu Mala Subotica zajamčena je prometnim znakovima, konkretno prijelaz je osiguran Andrijinim križem i znakom ''Stop'', kažu u HŽ infrastrukturi.