Gradovi i općine 19.02.2018. 08:15. Zadnja izmjena: 19.02.2018. 08:15.

Općina Podturen

Josip Hajdarović iz Novakovca: Općina mi je otela dio zemljišta!

- Na mojem gruntu su napravili put bez moje suglasnosti, tvrdi Josip Hajdarović iz Novakovca. Tim je riječima optužio Općinu Podturen za neovlašteno otimanje dijela zemljišta. - Radi se o općinskom putu koji prelazi preko moje zemlje, a za koji nisam potpisao nikakvu suglasnost. Problemi su nastali još za vrijeme načelnika Josipa Lepena i nadali smo se da će novi načelnik Perica Hajdarović (s kojim nisu rodbinski povezani, iako nose isto prezime, op. n.) imati više sluha za naše probleme, ali smo se prevarili. Navozili su šudra i uništili mi 300 kvadrati grunta. Za to nismo dobili nikakvo obeštećenje, niti su u Općini spremni na dogovor. Načelnik me na sastanku na kojemu smo trebali rješavati problem vrijeđal i ponizil pred svima govoreći da sam skrenul i da uzurpiram općinskoga puta, kaže Josip i dodaje kako mu je zbog stresne situacije narušeno zdravlje.

- Prisiljeni smo istjerati pravdu sudskim putem, dodaje Josip.
Prema njegovom mišljenju, sve je učinjeno u korist vlasnika susjedne parcele kako bi mu se omogućio pristupni put do kuće. Isto tvrdi i Marija Remenar kojoj spomenuti općinski put također presijeca njivu iza kuće i prolazi joj uz samu ogradu. - Ovi na Općini delaju kak im paše, a mi ispaštamo. Nemam mira u vlastitom dvorištu, govori Marija.  

Spomenute optužbe načelnik Podturna Perica Hajdarović odbacuje.  - Godine 2015. Općina je krenula u rješavanje nerazvrstanih cesta po geodetskom elaboratu i zakonu. Izrada elaborata trajala je šest mjeseci i bilo je objavljeno u listu Međimurje. Vlasnici zemljišta se nisu žalili. Krajem prošle godine, gospodin Josip Hajdarović je preorao dio općinskog puta i time obitelji u susjedstvu spriječio prilaz do njihove kuće. Budući da je gospođa iz te obitelji u to vrijeme bila trudna i nije postajala mogućnost dolaska hitne pomoći u slučaju potrebe. Naložili smo gospodinu Hajdaroviću da vrati put u prvobitno stanje. Budući da je odbio, krenuli smo u sanaciju te smo put navozili.  Ništa nije učinjeno mimo zakona. Sazvan je i sastanak s vlasnicima svih okolnih zemljišta kako bismo pokušali pronaći rješenje, no dogovor nije postignut. Na tom sastanku nisam vrijeđao ni ponižavao gospodina Hajdarovića, što mogu potvrditi ostali sudionici, tvrdi načelnik.