Gradovi i općine 29.05.2019. 10:34. Zadnja izmjena: 29.05.2019. 10:34.

PUM

Jučer, 28. svibnja u akciji “lijevak“ kontrolirano ukupno 207 vozila

Jučer, 28. svibnja od 8 do 10:15 sati mobilni tim Policijske uprave međimurske u suradnji s mobilnim timom carine te inspektorom cestovnog prometa proveli su aktivnosti iz akcije „Lijevak“.

Akcija je bila usmjerena na utvrđivanje prometnih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama (upravljanje pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, nekorištenje sigurnosnog pojasa, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja). Ujedno, prilikom postupanja pažnja kontrolora usmjerena je i na prekršaje te kaznena djela iz domene neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, neovlaštenog posjedovanja i nabavljanja oružja, kao i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenih djela, protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj.

Tijekom akcije utvrđena su četiri prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, četiri prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, tri prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu te jedan prekršaj iz Zakona o posebnom porezu na motorna vozila.

Prilikom preusmjeravanja prometa u tzv.“lijevak“, kontrolirano je ukupno 207 vozila od čega devet teretnih automobila, 170 osobnih automobila, 11 kombiniranih vozila, dva traktora, tri motocikla i 12 bicikla.