Gradovi i općine 25.09.2017. 23:23. Zadnja izmjena: 26.09.2017. 08:01.

Akcija

Knjižica Djeca u prometu kao pješaci i putnici za djecu predškolske dobi

Projekt Djeca u prometu kao pješaci i putnici autora Dine Posavca, mag.ing., predstavljen je u ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u sklopu preventivne akcije Poštujte naše znakove.

Akciju svake godine organizira Ministarstvo unutarnjih poslova i Hrvatsko narodno kazalište uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te u suradnji s Gradom Zagrebom, Autoklubom Siget i drugim partnerima iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

AUTO-STOP d.o.o. iz Čakovca već dugi niz godina obavlja edukativno-preventivne aktivnosti kako djece tako i drugih sudionika u cestovnom prometu. Putem javnog poziva u 2016. iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa dobivena su financijska sredstva za tiskanje 10.000 komada knjižica Djeca u prometu kao pješaci i putnici koje će podijeliti odgojitelji i policijski službenici, tijekom ovog mjeseca djeci predškolske dobi. Obuhvaćena će biti djeca s područja grada Zagreba, te gradovi međimurske, varaždinske i dubrovačko-neretvanske županije. Cilj projekta je povećanje sigurnosti svih sudionika cestovnog prometa, a naročito najugroženije skupine djece.