Gradovi i općine 09.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

Kod zračne luke - hotel, auto kamp…

Vijećnik Općinskog vijeća u Pribislavcu i član Aerokluba Međimurje Dragutin Prprović na posljednjoj je sjednici Vijeća svojim kolegama i čelništvu Općine predočio pisma namjere nekoliko tvrtki koje razmišljaju o ulaganjima na području zračne luke u Pribislavcu. Osim onih vezanih uz zrakoplovstvo, poput izgradnje hangara, servisnog centra i modelarskog letjelišta, pojedine tvrtke zainteresirane su i za druge sadržaje pa se u razgovorima obavljenima s predstavnicima Aerokluba spominjala i mogućnost izgradnje restorana, hotela i auto kampa.

 

Nadalje, kod  nekadašnje bušotine kompanije INA u Pribislavcu ( nedaleko od zračne luke, odnosno pribislavskog ribnjaka) navodno ima i izvora termalnih voda pa će se, ako ta informacija bude potvrđena, promisliti i o mogućnostima  ulaganja na tom području.

- U svakom slučaju cjelokupni prostor ima potencijala za razvoj turizma i sve može biti još jedna velika investicija u općini - kazao je Prprović pozvavši općinsko vodstvo da ih podrži. Prvi korak k spomenutom već je učinjen time što je Općinsko vijeće izmijenilo Prostorni plan, odnosno u njega uvrstilo navedene sadržaje. Vrijeme će pokazati hoće li cijeli projekt zaživjeti.

 

V. Kelkedi

 

na fotografiji Dragutin Prprović

Izvor: 3158