Gradovi i općine 11.12.2017. 23:48. Zadnja izmjena: 11.12.2017. 23:48.

Gradsko vijeće

Koliko je kapitalnih višemilijunskih projekata u planu?

Većinom glasova, uz protivljenje tek Jasne Hrlec – vijećnice Živog zida, Gradsko vijeće Čakovca je usvojilo proračun grada za 2018. godinu 'težak' 158,226.910 kuna. Kako je uoči same sjednice novinarima obrazložio gradonačelnik, proračun je za 20,000.000 kuna veći nego ovogodišnji i njime su predviđeni brojni kapitalni višemilijunski projekti. Gradonačelnik je tako, uz ostalo, najavio početak sanacije nadvožnjaka u Kalničkoj ulici, dogradnju dva vrtića, a kako je napomenuo – imaju i obećanja iz ministarstava da će podržati projekte poput gradnje Centra za odgoj i obrazovanje. Kad je riječ o tržnici, uskoro kreće javna rasprava o tome hoće li se ona seliti (MTČ) ili ostati na sadašnjoj poziciji. Proračunom je za tržnicu inače predviđeno 1,000.000 kuna.

Usvajanju proračuna prethodila je kraća rasprava pri kojoj je HNS-ov vijećnik Josip Varga rekao da nije problem je li proračun realan ili nije već to da o rasporedu sredstava odlučuje pojedinac, a ne predstavničko tijelo (Gradsko vijeće, op.a.). Varga je izrazio i nezadovoljstvo što proračunom nisu predviđena sredstva za izgradnju sportske dvorane u Kuršancu, a kako je u međuvremenu u Šandorovcu izgrađena mrtvačnica, prenio je pitanje jednog mještanina  – hoće li ona biti višenamjenska. To je, kako se sam izrazio, povrijedilo vijećnika iz tog mjesta ujedno i predsjednika tamošnjeg Vijeća mjesnog odbora Dejana Tomašića (SDP):

- Volio bih znati tko je to rekao,  kazao je Tomašić rekavši da projektna dokumentacija za mrtvačnicu bila spremna  još  2005. godine.

- Proračun je nadobudan i hrabar i podržat ćemo ga samo zato jer želimo da se ostvare stavke, poručila je vijećnica Ljerka Cividini da bi zatim i vijećnici njenog, oporbenog HNS-a, glasali za.