Gradovi i općine 14.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

KOMUNALNI NAŠ RED SVAGDAŠNJI

Tko je zaslužan za to što je je Grad Čakovec po drugi put uzastopce dobio Zeleni cvijet - na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Čakovca pitao je vijećnik Đuro Bel. Podsjetimo, Zeleni cvijet je priznanje Hrvatske turističke zajednice najbolje uređenom gradu kontinentalne Hrvatske. Prije svega građani, bio je odgovor gradonačelnika Branka Šalamona. Odgovor je bio i nešto duži (ima tu i drugih - Čakom, gradske službe...), ali nas ovdje zanimaju građani. Njima ide glavna zasluga, ali ne baš svima, kako govore primjeri koje je okom kamere zabilježio naš suradnik Dragutin Vadlja.
Nedavno smo slikom upozorili da nasip željezničke pruge, kod podvožnjaka na početku industrijske ceste prema Pribislavcu, služi kao “priručno” odlagalište smeća. Komunalno redarstvo naložilo je da se to počisti, ali - eto ponovo smeća. Netko je bacio hrpu praznih boca, kao da u zbrinjavanju otpada nemamo predviđeno razvrstavanje stakla kao sekundarne sirovine.
Drugi primjer “prljavog kutka” gotovo je doslovce baš to - zakutak kod ulaza u dvorišni prostor Otvorenog učilišta. Malo je sklonjen, pa idealno posluži za odbacivanje smeća. Iz Otvorenog učilišta povremeno pozovu komunalne redare, to se počisti, no ubrzo isto. Mogli bismo bez toga, ne traži preveliku žrtvu da se i u tome drži red.(d.k.)

Izvor: 2860