Gradovi i općine 10.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Konačno dogovor o rekonstrukciji

Grad Mursko Središće konačno je s trgovačkim društvom HJ-Projekt, vlasnikom jedne etažne jedinice zgrade Kina Rudar postigao dogovor te pribavio suglasnost na glavni projekt rekonstrukcije zgrade. Time je Grad dobio mogućnost za pokretanje postupka pribavljanja potvrde glavnog projekta.
Informaciju o postizanju dogovora medijima je proteklog utorka proslijedio gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak.
Na taj je način okončana jedna poprilično mučna priča u kojoj je privatni poduzetnik, čija je tvrtka pravni sljednik vlasnika prostora bivše Modeksove prodavaonice u podnožju gradske uprave, doslovno ucijenio gradske vlasti da im neće potpisati suglasnost za obnovu objekta sve dok Grad ne namiri dugovanja od blizu 90 tisuća kuna za radove koje je na teniskim terenima naručio Teniski klub Mursko Središće. Grad niti je sudjelovao u dogovaranju radova, niti je za iste dao suglasnost. Kako god, ukupna potraživanja izvođača radova, tvrtke Primico, iz koje je kasnije nastao HJ-Projekt, dvostruko su veća, ali je Teniski klub pristao na sebe preuzeti polovinu duga.
Tako je završila jedna nadasve ružna priča u kojoj je mnogo detalja ostalo skriveno i “pometeno ispod tepiha”. Svojevremeno je Grad, još za vrijeme gradonačelnika Rudolfa Klennerta, propustio za relativno povoljnu cijenu kupiti sporni prostor, međutim, to je propalo. Budući da bez suglasnosti svih suvlasnika zgrade nije bilo moguće odraditi sve ono što je bilo potrebno kako bi se projekt kandidirao u fondove (jer, realno, Grad nema novaca za obnovu) i započeli radovi, izgubljeno je dosta dragocjenog vremena, a vrlo vjerojatno, propušteno i nekoliko dobrih prigoda za dobivanje novca.
V.Trstenjak

Izvor: 3063