Gradovi i općine 08.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Kontinuirano povećavamo već iznadprosječni standard

U povodu početka školske godine čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač i njegov zamjenik Romano Bogdan, u ponedjeljak, 8. Rujna, u pratnji ravnateljice Mirjane Friganović obišli su 3. osnovnu školu te ujedno na konferenciji za novinare izvijestili o ulaganjima u proteklom razdoblju u spomenutu te još 4 osnovne škole kojima je Grad Čakovec osnivač – 1. i 2. osnovnu školu te škole u Ivanovcu i Kuršancu.

 

-Grad Čakovec kontinuirano povećava standard svojih obrazovnih ustanova. Ove smo godine tako uložili 1,400.000 kuna u sanaciju krovišta, fasada, holova, stubišta.. Sve škole u protekom su razdoblju opremljene pametnim (elektronskim) pločama, gotovo sve imaju e-imenike, odnosno tablete. Treba podsjetiti da je započela i dugo očekivana izgradnja sportske dvorane u Ivanovcu, 1,000.000 kuna izdvojili smo za besplatne udžbenike pri čemu na dobroj suradnji zahvaljujem i županu, pobrojao je Kovač, zaželjevši učenicima uspješnu školsku godinu.

 

Zamjenik Bogdan kazao je da Grad s godišnjim iznosom od 600,000 do 800,000 kuna sufinancira i produženi boravak djece u školama. Osim e-imenika razvija se i internetska mreža wi-fi mreža kako bi se pojednostavila, ali i da bi pojeftinila – komunikacija. Bogdan je podsjetio i da je Grad uspio smanjiti cijenu prijevoza učenika, a uštedjelo se i na sportskoj dvorani u Ivanovcu – postupkom javne nabave postignuta je povoljnija cijena od predviđene. –Zahvaljujući tome bilo nam je lakše sufinancirati udžbenike te kupiti e-imenike, napomenuo je. 

Izvor: 3098