Gradovi i općine 18.09.2017. 08:39. Zadnja izmjena: 18.09.2017. 08:44.

Dana Kotoribe

Kotoriba je vrlo razvijena i kulturno bogata istočna općina Međimurja

U okviru Dana Kotoribe, koji se obilježavaju nizom manifestacija od 3. do 29. rujna, u Domu kulture održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kotoriba. Središnji događaj cjelokupne manifestacije, kojim su Kotoripčani ujedno obilježili i blagdan Uzvišenja svetog križa – Križevo, okupio je mnoge mještane i goste, među kojima su bili župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenikom Josipom Grivcom, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, načelnici susjednih međimurskih općina, mjesni župnik vlč. Marinko Prstec, te predstavnici političkog, društvenog i gospodarskog života Kotoribe i naše županije.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Stanko Vugrinčić koji je u svom pozdravnom govoru istaknuo dobru suradnju među starim i novim vijećnicima, te naglasio kako je njihov cilj da se zajedno s mještanima radi za boljitak i razvoj Kotoribe. Načelnik općine Ljubomir Grgec izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim napretkom te rekao kako svake godine nastoje zadati nove i zahtjevnije planove, od kojih je velika većina za sada realizirano. „Državne institucije moraju prepoznati važnost lokalnih samouprava u razvoju cijele Hrvatske, jer mi najbolje vidimo kako i gdje iskoristiti financijske potencijale svojih krajeva i na taj način doprinijeti napretku", dodao je Grgec. Rezultati dosadašnjeg rada i novi planovi za budućnost prezentirani su kratkim filmskim zapisom „Kotoriba jučer, danas, sutra“ koji je pokazao kako općina postaje mjesto poželjno za život svih generacija.

Dodijeljene zahvalnice i medalje Općine zaslužnima

Zaslužnim pojedincima dodijeljena su javna priznanja, pa je tako Franji Dolenecu uručena zahvalnica Općine za postignuti uspjeh u natjecanju za najspremnijeg pripadnika oružanih snaga u RH „Prvi za Hrvatsku 2017", a prof. dr. sc. Alojzu Jembrihu dodijeljena je medalja Općine za angažman kod pripreme za tisak i predstavljanje „Kotoripskih protokola“ koje je javnosti prezentirao još 1999. godine. Plaketa Općine dodijeljena je Župnom pjevačkom zboru Župe Kotoriba za 50 godina djelovanja, tijekom kojih su nastupali na raznim manifestacijama za potrebe mjesta i župe, te očuvali tradiciju međimurske popijevke i crkveno-liturgijskog pjevanja, a nagradu je u ime Zbora primio njihov zborovođa Damir Kadija. Program sjednice pjesmom su oplemenili Stela Sabolić i Hinko Virgej, a u Danima Općine Kotoriba posjetitelji mogu uživati sve do 29. rujna, uz bogat sadržaj ispunjen koncertima, izložbama i druženjima.