Gradovi i općine 21.10.2020. 11:29. Zadnja izmjena: 21.10.2020. 11:29.

Gradsko vijeće

Kreće gradnja otvorenih bazena i rekonstrukcija Gradske tržnice u Čakovcu

Na 26. sjednici Gradskog vijeća Grada Čakovca, među ostalim, usvojene su dvije odluke koje omogućuju početak izgradnje otvorenih bazena te rekonstrukciju Gradske tržnice u Čakovcu. Riječ je o projektima o kojima se govori već duže vrijeme, te za čijom izgradnjom postoji i želja građana, ali i potreba.

Prema projektnoj dokumentaciji procijenjena vrijednost izgradnje otvorenih bazena iznosi 27.375.000,00 kuna, a predviđena je gradnja bazena za rekreaciju, bazena za plivanje dužine 50 metara sa četiri trake, dječji bazen, vodeno igralište te popratni servisni i ugostiteljski objekti. Odluka je prihvaćena većinom glasova, što omogućuje raspisivanje javne nabave za odabir izvođača radova.

Gradsko vijeće donijelo je i Odluku o početku radova na rekonstrukciji Gradske tržnice. Ona obuhvaća uređenje zelene tržnice sa natkrivanjem i postavom klupa za prodaju na otvorenom te izvedbu zatvorenog dijela tržnice za prodaju mesnih i mliječnih proizvoda, uređenje partera trga i zelenih površina, postavljanje urbanog mobilijara, uređenje parkirališnih mjesta na zapadnom dijelu zahvata, te rekonstrukciju instalacija. Predviđena vrijednost radova je 8.125.000,00 kuna.

Gradski vijećnici odučili su da se krene u izradu plana uređenja „Matice hrvatske“, koji obuhvaća najuži dio grada, vezan uz Trg Republike i neposredno okruženje. Odlučeno je da se krene i u izradu Detaljnog plana uređenja „Gospodarske zone Istok – Pustakovec“. Vijećnici su dali i suglasnost GKP „Čakom“ za zaduženje za nabavu komunalnih vozila i opreme.

Također, dali su i Suglasnost za prihvaćanje nekretnine Umjetničke škole „Miroslav Magdalenić“. Naime, zgrada u kojoj djeluje Umjetnička škola u vlasništvu je 18 međimurskih jedinica lokalne samouprave, te Međimurje-plina, a to onemogućuje školu da se javlja na natječaje za sufinanciranje npr. energetske obnove zgrade. Svi suvlasnici složili su se da se vlasništvo prenese na Umjetničku školu.

Inače, sjednica Gradskog vijeća održana je pod „izvanrednim okolnostima“ u dvorani Centra za kulturu Čakovec, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.