Gradovi i općine 29.07.2016. 08:25. Zadnja izmjena: 29.07.2016. 08:27.

Rekonstrukcija, oborinska odvodnja, staze...

Kredit od 4,5 milijuna kuna za sanaciju prometnica u Šenkovcu

Vijećnici Općinskog vijeća Šenkovec su u utorak, 21. lipnja na 25. sjednici jednoglasno donijeli odluku o zaduživanju Općine Šenkovec. Odlučeno je da će Općina podići dugoročni kredit u Raiffeisen banci u iznosu od 4,5 milijuna kuna na rok otplate od pet godina, uz fiksnu kamatnu stopu od 2,40%.

Početak otplate je 1. mjesec 2017. godine, a zadnja rata dolazi na naplatu zadnji mjesec 2021. godine. Mislim da smo dobili povoljnu kamatnu stopu i da mi kao Općina možemo mjesečno izdvojiti 80 tisuća kuna, koliko će nam približno iznositi mjesečne rate, pojasnio je načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat.

Još jednom je istaknuo da će sredstva će biti utrošena na rekonstrukciju prometnica (nakon izgradnje kanalizacije), izgradnju oborinske odvodnje i pješačko - biciklističkih staza u četiri ulice na području Općine Šenkovec: Ulici Josipa Bedekovića, Ulici Vlahe Bukovca, Budinoj ulici i Ulici Ksajpa.

Nakon usvajanja odluke na Općinskom vijeću na redu je dobivanje suglasnosti od strane Vlade Republike Hrvatske, a čelnici Općine Šenkovec nadaju se da se stvari neće prolongirati, obzirom na trenutnu političku situaciju u državi te da će u što skorije vrijeme započeti s radovima.