Gradovi i općine 10.05.2017. 16:28. Zadnja izmjena: 10.05.2017. 16:31.

Počeli radovi

Krenula izgradnja Studentskog doma u Međimurju

Tek šest dana nakon što je s izvođačem radova potpisan Ugovor o javnoj nabavi za izvođenje radova „Građevinsko obrtnički radovi, instalacijski radovi i uređenje okoliša u svrhu rekonstrukcije zgrade za potrebe Studentskog doma”, u sklopu projekta Uključivo studiranje, krenuli su radovi na izgradnji Studentskog doma u Međimurju. Prigodna svečanost održana je uz prisustvo studenata Međimurskog veleučilišta u čijoj će se blizini dom i graditi, a koji s nestrpljenjem čekaju ove nove uvjete koji će im pomoći u nastavku školovanja.

Kreće izgradnja Studentskog centra

60 milijuna kuna novih investicija najavljeno na prostoru bivše Vojarne!

„Želja mi je da ovaj Studentski dom što prije stupi u svoju funkciju, da studenti uživaju u njemu, da nađu dodatne aktivnosti i da se što više zadržavaju na ovom prostoru gdje je Veleučilište, jer će time obogatiti svoj boravak u našem lijepom Međimurju. Danas je službeno otvorenje gradilišta i nadamo se da će kroz 6 mjeseci građevinski radovi biti završeni“, rekla je pritom dekanica i dodala kako se očekuju evidentno niži troškovi studiranja, a samim time studiranje će biti atraktivnije i dostupnije svima uz stvaranje Međimurja kao prave studentske regije. „Nedavno smo potpisivali ugovor i već su osigurani uvjeti da se počne danas s radovima na novom Studentskom domu koji evo trebaju biti završeni u narednih 6 mjeseci, očekujem da će u proljeće iduće godine biti potpuno opremljen i u funkciji“, rekao je pritom župan i dodao kako je ovo veliki dan za Veleučilište, ali i za cijelo Međimurje kako se svim ulaganjima u nastoji mladima stvoriti uvjete da ostanu i da se školuju u Međimurju, rade ovdje, a za taj rad primaju pristojnu plaću.

Jedan je to dio sustavnog rada kojim se stvaraju rezultati koji nisu ostvarivi preko noći, a to je jedna gospodarska i atraktivna sredina koja će imati kvalitetan i atraktivan život za svakog čovjeka. Stoga se tu s ulaganjima ne staje, jer su već u planu i tri nova projekta na području bivše Vojarne za koje pripremaju dokumentaciju ili su već aplicirani. „Najveći projekt je da cijeli ovaj prostor pretvorimo u Centar metalske jezgre, vrijedan 36 milijuna kuna, za koji smo dobili suglasnost resornog ministarstva, pa sada idemo u drugi korak njegove realizacije. Ujedno smo pokrenuli investiciju vrijednu 12 milijuna kuna dogradnjom Tehnološko – inovacijskog centra, a na evaluaciji u Ministarstvu gospodarstva je i treći projekt, Centar održivog razvoja koji će se nalaziti pored zgrade Studentskog doma također vrijedan 12 milijuna kuna“, naglasio je Posavec te dodao da se očekuje njegovo skoro apliciranje na EU fondove.