Gradovi i općine 17.02.2018. 23:18. Zadnja izmjena: 17.02.2018. 23:18.

Traže se projektanti

Križanje nekoliko cesta u centru Nedelišća vapi za dobrim rješenjem projektanata

Načelnik Općine Nedelišće Darko Dania na sastanku s upravom Hrvatskih cesta dogovorio je nekoliko projekata na području Općine Nedelišće. U fokusu je, naravno, bio gust promet državnom cestom između Čakovca i Varaždina. Nedelišćem dnevno prođe i do 20 tisuća vozila. - HC će nam uskoro poslati promemoriju kojom će biti definirana dinamika izgradnje južne obilaznice Nedelišća (i Pušćina). U njoj će stajati kad će biti projektirana i kad počinje izgradnja - kazao nam je Dania nakon sastanka.

Dogovoreno je i da se potraže projektanti koji će pružiti rješenje za tri problematična raskrižja u samom Nedelišću: kod skretanja za Trnovec i Dunjkovec, kod Martina i kod groblja. Hoće li se postavljati semafori, graditi rotori ili nešto treće reći će sami projektanti.

Počelo je i projektiranje biciklističke staze na opasnoj dionici državne ceste od izlaza iz Nedelišća, preko Gornjeg Hrašćana do Graničnog prijelaza Trnovec. I na kraju, s upravom HC-a dogovoreno je postavljanje svijetlećih konzola i u Pušćinama - u najmanju ruku kod METSS-a i kod Školske ulice. Konzole su se u Nedelišću pokazale odličnima.