Gradovi i općine 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

KUU ZASADBREG: Još više raditi

Kulturno-umjetnička udruga Zasadbreg održala je godišnju skupštinu na kojoj je dato izvješće o radu u prošloj i najavljen plan za ovu godinu. Uz 45 lanjskih nastupa, kulturni amateri Zasadbrega ostvarili su 17 radnih akcija i organizirali pet druženja.
Ističu da nastupe ne bi bilo moguće odraditi bez proba, pa je tako 58 probnih susreta imala dječja folklorna sekcija, 42 folkloraši, 60 tamburaši i 48 proba dječja tamburaška sekcija. Iza brojki se kriju topla druženja i nastupi u kojima su spone članova KUU-a očvrsnule i približile ih odabranom društvu kulturno-umjetničke amaterske scene Hrvatske.
Na skupštini su izrazili zahvalu načelniku Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelku Nagrajsaloviću na suradnji i podršci, Vijeću mjesnog odbora na financijskoj pomoći, a župniku Ivici Puškadiji koji im je donirao dijelove narodnih nošnji te pomogao u nabavci tkalačkog stana. Osobito su zahvalni mještanima Zasadbrega koji ih prate i podupiru rad KUU-a u cjelini.
U nizu nastupa iz prošle godine izdvajaju sudjelovanje na humanitarnim koncertima, priredbama i smotrama. Također su bili domaćini folklornog seminara na kojem je voditelj bio umjetnički voditelj ansambla Lado Ivan Ivančan, potom sudionici Međunarodnog festivala u Makedoniji pod nazivom Zdravko Banar i Voloderskih jeseni u Voloderu.
U ovoj godini planiraju nastupati na Dječjim vinkovačkim jesenima, Smotri koreografiranog folklora u Šibeniku, Dječjoj smotri Međimurske popevke, Smotri tamburaških sastava i orkestara u Mačkovcu, Smotri izvornog folklora u Donjoj Dubravi, Smotri dječjeg folklornog stvaralaštva u Maloj Subotici i Smotri narodne nošnje u Žiškovcu. Organizirat će fašnik u svom mjestu, manifestaciju Pozdrav jeseni, obilježiti 15-godišnjicu KUU-a te organizirati druženja i akcije, među kojima je važno istaknuti nastavak uređenja etnokutka Udruge.
A. Ličanin

Izvor: 3068