Gradovi i općine 09.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

LD M. Središće među najboljima u lovnom streljaštvu

Sa svojih četrnaest članova iz cijelog Međimurja, Lovačko društvo Mursko Središće, u samo četiri godine od osnivanja, postiglo je zapažene rezultate u lovnom streljaštvu. Njihovo okupljanje u novom društvu i jest bilo inicirano zajedničkim interesom vezanim uz organiziranje, razvijanje i unapređenje lovne radne kinologije i lovnog streljaštva, zaštite prirode, njegovanja lovačke etike i običaja.
Prema riječima voditelja za streljaštvo u LD-u Mursko Središće Zlatka Bregleca, u danima osnivanja dobili su gotovo jednoglasnu podršku Lovačkog saveza MŽ.
- Uspjeli smo stvoriti dobru sliku o sebi, pa su nas gotovo jednoglasno prihvatili u Savezu, što se dosad dogodilo prvi put. To nam je bilo priznanje za doprinos streljaštvu, a vjerojatno i za uzorno ponašanje u lovačkoj djelatnosti i veliki poticaj, ističe Z. Breglec.
Predsjednik Društva Mladen Hoblaj na naše pitanje o povećanju broja članova odgovara kako namjere za time nema jer se zasad žele profilirati na natjecateljskoj sceni.
- Kad smo osnovali Društvo 2010. godine, nije nam bilo dopušteno natjecati se u ligi strijelaca jer smo prvo morali riješiti sva pitanja registracije. Počeli smo se natjecati 2011., bez bodovanja za našu ligu, no, po rezultatu smo bili peti. Iduće godine već smo puno ozbiljnije “grizli”, više trenirali, no, nismo imali prostor za trening jer nemamo svoje lovište, teren, niti streljane. Koristili smo poznanstva i prijateljstva, pa su nam na ruku išla neka društva, pozivajući nas da treniramo zajedno. Posebno smo zahvalni Lovačkom društvu Šljuka u Gornjem Mihaljevcu koje ima jako lijepu streljanu i dobro su društvo. Tada smo osvojili 3. mjesto u svim konkurencijama, u ligi i kupu, a lani smo “rasturili”, dodaje Z. Breglec.
Pred izazovom novih disciplina
U Društvu ističu da imaju vrhunske strijelce u svojim redovima, a prvi među jednakima svakako je Josip Šoštarić. Član Društva Stefan Kresta dodaje:
- Usprkos tome što nema adekvatne uvjete za trening, Šoštarić rezultatima dokazuje svoj neosporan talent. On je sigurno najbolji u ligi, a Međimurska liga oduvijek je u samom vrhu Hrvatske.
Uz lanjske izvrsne rezultate, sada ih izazivaju nove discipline lovnog streljaštva uvedene lani.
- Uz sportski stav, natjecanja će se ubuduće odvijati i u lovačkom stavu i lovačkom parkuru. To su tri zasebne discipline u kojima smo stvorili znatnu prednost pred kolegama iz drugih društava. Vrlo vrijedan rezultat imali smo lani na Sajamskom kupu koji se održava u Varaždinu, uz Sajam lova i ribolova, i ima nacionalni karakter. Tu smo se plasirali na treće mjesto, zaključuje Zlatko Breglec.
Predsjednik M. Hoblaj posebnu zahvalnost upućuje sponzorima koji su dosad pokazali razumijevanje i pomažu njihov rad te kaže:
- Sa streljaštvom je kao i sa svim drugim u Hrvatskoj. Kriza je, pa je kvalitetom i brojnošću malo u opadanju. Primjerice, prije dvije godine natjecalo se 17, a sada 11 ekipa. Sve je to povezano s materijalnim mogućnostima i zato smo počašćeni pažnjom naših sponzora.

Aleksandra Ličanin

Izvor: 3080