Gradovi i općine 21.10.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

LD „TRČKA“ ČAKOVEC PROSLAVILO 70 GODINA USPJEŠNOG RADA

Lovačko društvo „Trčka“ Čakovec osnovano je u nedugo nakon Drugog svjetskog rata i od tada neprekidno djeluje na području lovstva, očuvanja prirode, zaštite i uzgoja divljači. Članovi Trčke proslavili su, početkom mjeseca u Čakovcu 70.godišnjicu društva, što je bila prilika za podsjećanje na ostvarene uspjehe i rezultate.

Tom prilikom govorilo se o brojnim aktivnostima koje se odvijaju na prostoru lovišta iznimno bogatog divljači. Bilo je riječi i o poteškoćama koje nastaju zbog ubrzanog širenja gradske jezgre, radi čega se obitavališta divljači svakim danom smanjuju. Osvrnuvši se na prošlost, lovci su podsjetili i na činjenicu da je veliki dio lovne površine društvo izgubilo tijekom izgradnje HE Čakovec s akumulacijskim jezerom. Ipak, bez obzira na sve promjene i probleme koji su se javljali u povijesti društva, njegovi su članovi svojom aktivnošću održali tradiciju i postojanim radom doprinijeli očuvanju biološke raznolikosti i ravnoteže.

Društvo je na početku djelovanja imalo 30 članova da bi danas njih 57 uspješno djelovalo i izvršavalo svoje obveze u sklopu zakupa zajedničkog otvorenog lovišta XX/110 „Čakovec I“. Raduje ih što je pred realizacijom produženje Ugovora o zakupu, što će im biti najbolja nagrada za uspješno desetogodišnje poštivanje obveza koje iz njega proizlaze, a ujedno potvrđuje kako su lovištem uspješno i odgovorno gospodarili. Značaj ovog društva unutar Lovačkog saveza Međimurske županije i u proteklom je periodu potvrđen mnogobrojnim nagradama i odlikovanjima, a ni 70.-ta obljetnica nije prošla bez priznanja koje je predsjedniku LD „Trčka“ Marijanu Reichu uručio dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ljubomir Grgec.

Tekst Josipa Carović, foto Stanko Grabar

Izvor: 3156