Gradovi i općine 06.03.2016. 18:00.

Obitelj Novak iz Dunjkovca

Ljubav prema vatrogastvu prenio je na trojicu sinova

Poklopili su se svi datumi; otac Siniša primio je spomenicu za 30 godina članstva, sinovi Denis i Filip za 10, a i Dini je 15 godina u DVD-u!

 

Strojobravar Siniša Novak (48) iz Dunjkovca niz je godina radio u MTČ Tvornici čarapa. Danas je voditelj održavanja u jednoj metaloprerađivačkoj tvrtki, no od rane je mladosti aktivan u vatrogastvu te je danas zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dunjkovec.

Na godišnjoj skupštini DVD-a, koja je održana u subotu 20. veljače, primio je spomenicu za trideset godina članstva... no to nije sve. Spomenicu za deset godina članstva primili su njegovi sinovi Denis (17) i Filip (18), a i najstarijem Dini (24) je petnaest godina u DVD-u!

Počeci u DVD-u Čaraparije

"Moji vatrogasni počeci bili su u DVD-u MTČ Tvornice čarapa. Taj DVD bio je korijen vatrogastva u Međimurju, sve vatrogasne snage proistekle su od tamo. Kao tekstilna tvornica bili smo svrstani u drugi red opasnosti. Nakon raspada posvetio sam se DVD-u Dunjkovec. Mladima prenosim bogato iskustvo s europskih i svjetskih natjecanja", ispričao nam je Siniša Novak.

Njegovi sinovi pak su u DVD ulazili već u nižim razredima osnovne škole te su se u njemu i zadržali. Najstariji Dino inače je vodoinstalater te ujedno voditelj mladeži DVD-a Dunjkovec. Filip je monter centralnog grijanja i klimatizacije, a Denis je srednjoškolac, ide za mehatroničara. Svoju četvoricu vatrogasnih "mušketira" mora "trpjeti" supruga i majka Senka.

Ode sve slobodno vrijeme

"Vatrogastvo nam popuni svo slobodno vrijeme i više od toga", kažu Novakovi.

Vjerojatno i zbog njihova doprinosa DVD Dunjkovec u bodovanju za prošlu godinu ostvario je1.334 boda te se sa četvrtog popeo na treće mjesto u poretku Vatrogasne zajednice Općine Nedelišće.

Kako je zapovjednik Novak iznio u izvješću, predstoji im nabavka još pet kompleta zaštitne odore za interventnu ekipu te kupnja kaciga za mladež. Predsjednik DVD-a Dunjkovec je Franjo Soldat.

U DVD-u Dunjkovec mnogo se radi s mladima

Izvješće o radu

Dvije tehničke i dvije požarne intervencije

DVD Dunjkovec lani je imao dvije tehničke i dvije složene požarne intervencije, izneseno je u izvješću o radu za 2015. godinu: ispumpavali su vodu iz podruma sumještanki nakon puknuća cijevi, ispumpavali su zdenac i osiguravali spaljivanje veće količine biljnog otpada, gasili namjerno upaljenu obiteljsku kuću te još jednom gasili požar pomoćne zgrade uz obiteljsku kuću.