Gradovi i općine 19.11.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

Križanje / financije

M. SUBOTICA / OREHOVICA

Rješenje križanja

Prema nadležnima u Županijskoj upravi za ceste te Hrvatskim cestama iz Općine M. Subotica se obraćaju s prijedlogom i zamolbom za rješavanje crne prometne točke u M. Subotici (na križanju Glavne, Ul A. Stepinca i Braće Radić). Riječ je o križanju na kojem se (pre)često događaju prometne nezgode te se Malosubotičani nadaju da bi ga odgovarajuća signalizacija mogla učiniti sigurnijim.
Na sjednici Vijeća Mjesnog odbora M. Subotice predstavljen je i projekt rekonstrukcije križanja A. Stepinca - Dravska kao i produžetak fekalno-oborinske kanalizacije u Dravskoj ulici. Županijski pravac na kojem se nalazi spomenuto križanje treba prekriti novim asfaltnim slojem uz izgradnju pješačko-biciklističke staze.

Ugrožen financijski integritet

Čelnici Općine Orehovica i predsjednici mjesnih odbora u ovoj općini očitovali su se o usvojenom modelu sufinanciranja prijevoza učenika srednjih škola. Smatraju da dio tereta mora snositi i država. Istovremeno, iz Općine Orehovica poručuju Međimurskoj županiji da se prije konačne odluke o udjelu sufinanciranja prijevoza trebalo konzultirati sa svim subjektima koji će participirati ovaj trošak. Za ovu općinu sufinanciranje znači oko 120.000 kuna za školsku godinu, što, tvrde čelnici, ugrožava financijski integritet Općine.
Da ovo općinsko vijeće i rukovodstvo ne bi bilo stigmatizirano kao socijalno neosjetljivo, donijeta je odluka prema kojoj se atuobusni prijevoz sufinancira sa 140 kuna mjesečno, a prijevoz vlakom sa 70 kn.

Izvor: 2847