Gradovi i općine 08.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

M. SUBOTICA: PROZVAN IZVOĐAČ, A ISPRIKA?

Na aktualnom satu sjednice Općinskog vijeća Male Subotice održane 2. veljače vijećnik Josip Šegović pozvao je načelnika te predsjednika Općinskog vijeća na očitovanje povodom pristiglog očitovanja investitora o izvedbi i sigurnosti elektroinstalacija u novouređenom društvenom domu. S obzirom da je nadzorni inženjer napisao da je sve u redu i da nije potreban dodatan zakup snage, u slučaju da se potrošači koriste po pravilima struke, vijećnik Šegović očekivao je ispriku ranije prozvanom izvođaču elektroradova u domu. Isprike nije bilo jer je predsjednik Općinskog vijeća Vladimir Mihalic, koji je svojevremeno i aktualizirao ovo pitanje, smatrao da kao član Vijeća ima pravo pitati i ispitati eventualne nepravilnosti i dileme. Uz navedeno, vijećnik je zatražio popis svih uplata (ako ih je bilo) za priredbe i skupove održane u društvenim domovima u Palovcu i Štefancu od 1. srpnja do 31. prosinca prošle godine.
Vijećnicu Đurđu Horvat zanimalo je je li raspisan natječaj za komunalnog redara. Načelnik Vladimir Domjanić odgovorio je da će natječaj biti raspisan uskoro. Vijećnica Horvat iznijela je i problem nepravovremenog obavještavanja članova općinskih odbora, skupova i sl.
Vijećnik Vladimir Horvat upitao je kada će DVD M. Subotica iseliti opremu iz sadašnjeg prostora, s obzirom da su pri završetku izgradnje novog prostora.
- Nedavno sam prisustvovao sastanku VMO-a M. Subotica na kojem je bilo riječi i o ovom problemu. Saznao sam da DVD traži dodatnih 80 do 100 metara kvadratnih prostora koji bi im trebala osigurati Općina. U njih će smjestiti dio opreme za koju neće biti mjesta u novoj zgradi. Trenutno smo u rješavanju tog problema - pojasnio je načelnik Domjanić.
PAVLIC ZBUNIO
DRŽIMURČANE
Držimurčani su primijetili pripremne radnje za početak eksploatacije šljunka nadomak njihovog mjesta, a vijećnica Đurđica Jančec pitanje je postavila na aktualnom satu te zatražila odgovor na pitanje hoće li tvrtka Pavlic-asfalt-beton samo uništavati lokalne prometnice ili ima i obvezu sanacije?
- Ne znam koliku ćemo naknadu kao jedinica lokalne samouprave dobivati za eksploataciju šljunka, ali mislim da trebamo surađivati s Pavlicovom tvrtkom te dogovoriti detalje. Predsjednik Općinskog vijeća Vladimir Mihalic smatra da bi ova točka trebala biti uvrštena kao tema sljedeće sjednice Vijeća kako bi se dogovorila strategija i vidjelo što se može učiniti da Općina ne trpi štetu. U raspravu se uključio i vijećnik Josip Šegović te dodao da se Zvonimir Pavlic svojevremeno obvezao da će izgraditi pristupnu cestu kako bi poštedio lokalne pravce.
Po aktualnom satu, Vijeće M. Subotice, između ostalog, je prihvatilo prijedlog gradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture, kao i prijedlog o naknadama za rad u općinskim tijelima koje su snižene kako bi u proračunu ostalo mjesta za socijalna davanja. (žd)

Izvor: 2859