Gradovi i općine 08.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

MALA ANKETA: Merhatovec

MARIJA TURK, umirovljenica:
- Cesta od ulaska u mjesto do mosta, uz koju je i naša kuća, je preuska i previše oštećena. Toliko je uska da se na njoj ne mogu mimoići dva autobusa. Visi na jednu stranu, kao da je propala. Odvodnja oborinskih voda uz nju također nije u redu. Mi smo uz svoju i susjedne kuće sami iskopali jarak, a sad ga sami moramo i održavati. Uz cestu je šuma, pa se uvijek nakupi lišća koje treba očistiti i ukloniti kako bi oborinske vode neometano otjecale.

ANTUN GALOVIĆ, umirovljenik:
- Iako smo već u godinama, još se uvijek malo bavimo poljoprivredom. Poljski putevi su u redu, ali samo oni glavni. Sporedni baš i ne. Na njima su takve jame da je i pješke teško proći, a kamoli autom ili traktorom. Ne znam što se to događa s odvozom otpada. Sada nam već više od dva tjedna nisu ispraznili kante. Problem je i u tome što ih, i kad ih prazne, ne dolaze uvijek u isto vrijeme, pa neki čak i zakasne staviti kantu van iz dvorišta. U gornjem dijelu naselja trebalo bi postaviti nadstrešnicu na stajalištu autobusa. Đaci tu čekaju školski autobus, a na kiši, snijegu i vjetru baš i nije ugodno stajati. Primijetio sam da hidrante u mjestu nikad nitko nije provjeravao i očistio otkako su postavljeni. Jedino ja redovno čistim ovaj ispred naše kuće. Upozorio sam na to već i vatrogasce. Kad je gorjela kuća kod susjeda, hidrant kod njegove nije bilo moguće iskoristiti, pa su vodu crpili iz ovog koji ja čistim.

NADA HOBLAJ, radnica:
- Društveni dom u mjestu treba urediti. Krovište je sanirano, ali bi sada trebalo nastaviti s radovima. On će se, po uređenju, moći koristiti za priredbe, zabave, sastanke. Moći će ga koristiti i mladi za svoje potrebe. U mjestu je dosta djece, pa bi nam uz dom dobro došli i nekakvi sportski tereni i igralište s igralima za najmlađe. Sada se igraju ili doma ili na cesti. Pješačko-biciklistička staza također bi povećala sigurnost kretanja pješaka i biciklista, samo ne znam tko će je financirati. Asfaltiranje prometnica nekad smo plaćali sami, pa me ne bi čudilo da tako bude i sa stazom. Mjesto je blizu glavne prometnice Čakovec – Mursko Središće i svi koji dođu k nama vele da je čisto i mirno. Za proteklog snijega ceste su nam bile odmah očišćene i prohodne.

DRAGICA TURK, domaćica:
- Živim uz glavnu prometnicu u mjestu na kojoj je već potpuno uništen asfalt. Automobili koji prolaze zbog oštećenja na cesti stvaraju takvu buku da me noću znaju probuditi. Na mjestima na kojima je asfalt uništen vozila nam prilikom prolaska bacaju komadiće asfalta i kamenja u dvorišta i po cvijeću, tako da nam je teško kositi travu. Kosilica stalno zapinje na tome. Koristim autobusne veze i one su uglavnom u redu, ali ima ih samo do 14 sati. Poslije toga, moramo li negdje ići vozilom, treba otići do stajališta u Štrukovcu.

R. Topličanec

Izvor: 2859