Gradovi i općine 27.07.2017. 22:49. Zadnja izmjena: 27.07.2017. 22:50.

Svečana sjednica

Mala Subotica i dalje se intenzivno razvija

Svečana sjednica povodom Dana općine Male Subotice održana je krajem lipnja. Bila je to prilika za podsjećanje na velike promjene koje je u svoje 24 godine doživjela jedna od najrazvijenijih sredina u Međimurju.

- Mala Subotica sa svim svojim naseljima postala je mjesto dostojno za život svakog čovjeka. Svi sadržaji i infrastrukturni objekti na visokoj su razini, što znači da je općina kroz svoju kratku povijest imala intenzivan razvoj. I dalje smo u razvoju, puno je još posla pred nama, poručio je predsjednik Općinskog vijeća Mladen Križaić.

Aktualne razvojne projekte, od uređenja središnjeg trga do obnove vrtića i formiranja jasličke skupine, pobrojio je novi načelnik Valentino Škvorc, te istaknuo kako mu je najveća želja u ovoj sredini zadržati mlade ljude.

Za doprinos razvoju i unapređenju života u Maloj Subotici, plaketom "Grb Općine Mala Subotica" nagrađen je Vladimir Domjanić, a za izniman doprinos kulturi i prosvjeti te promicanju ugleda Općine Marija Jelenić. Pečat Općine Male Subotice pripao je DVD-u Sveti Križ, povodom 80 godina dobrovoljnog i humanog rada te za doprinos društvenom životu zajednice. Nagradu je preuzela predsjednica društva Jadranka Sermek.

Zahvalnice su pripale Zlatku Horvatu za nesebičan doprinos društvenim manifestacijama, Josipu Dodleku za zasluge u promicanju sporta, Slavku Držaniću za promicanje glazbene kulture te Đuri Kovačiću za obnavljanje i održavanje sakralnih objekata.  Program su obogatili mališani skupine Zečići Dječjeg vrtića Potočnica, Severina Lajtman kazivala je stihove Miroslava Krleže "Ni med cvetjem ni pravice", Slavko Držanić zasvirao je saksofon, a već pomalo zaboravljene međimurske običaje oživjeli su tamburaški sastav Zvončice i KUU Zvon iz Male Subotice. Na kraju je prikazan kratki film "Pozabljeni" kojeg su snimili učenici 6.a razreda OŠ Tomaša Goričanca.

Tko je Domjanića predložio za priznanje?

Najvišim općinskim priznanjem nagrađen je dosadašnji načelnik Male Subotice , Vladimir Domjanić. Odluku je na prvoj radnoj sjednici u novome sazivu izglasalo Općinsko vijeće, no nisu je podržali svi vijećnici. HNS-ovom Vladimiru Horvatu nije bilo jasno tko je Domjanića predložio za izniman doprinos razvoju i unapređenju života i doprinos zajednici. Predsjednica općinskog Povjerenstva za javna priznanja Jadranka Sermek pošpotala ga je da bi to znao da se pojavio na sastanku Povjerenstva, pa nabrojala sve udruge i pojedince koji su Domjanića predložili za priznanje, njih ukupno 11. HNS-ovi vijećnici, unatoč tome, glasovali su protiv odluke, uz komentar da vladajući "sad već sami sebi dodjeljuju priznanja". Vladimir Domjanić je kod glasanja ostao suzdržan.