Gradovi i općine 02.06.2019. 11:41. Zadnja izmjena: 02.06.2019. 11:41.

Muka po priznanjima

Mala Subotica: Prijedlog poslan na doradu, dobitnici na čekanju

U pravu proceduralnu zavrzlamu upetljali su se malosubotički vijećnici na sjednici vijeća u četvrtak, 17. svibnja, i to kod odluke o dodjeli javnih priznanja u 2019. godini.

Prijedlog koji im je nakon održane sjednice dostavilo povjerenstvo za javna priznanja, da se plakete dodijele pateru Cristophu Hornu i Puhačkom orkestru općine Male Subotice, pečat Nogometnom klubu Dinamu Palovec, a zahvalnice Ljekarnama Petek, Kristijanu Srpaku i Karate klubu Mala Subotica, istom je povjerenstvu poslan na doradu.

Naime, povjerenstvo predvođeno Kristijanom Marčecom previdjelo je da je NK Dinamo Palovec pečat već primio prije pet godina, za 55. obljetnicu rada, a vodili su se i zastarjelim pravilnikom, pa je nakon rasprave, čak i desetominutne stanke, odlučeno da će ponovo sastati i raspraviti o prijedlozima.

Načelnika Valentina Škvorca upozorili su da im materijali za sjednice moraju biti bolje pripremljeni, za što je načelnik preuzeo odgovornost i poručio: - Zašto me niste odmah obavijestili? Morate me odmah nagaziti.

Zaključeno je i da će na jesen pravilnik morati na doradu, te se razmišlja o uvođenju nove nagrade za tvrtke i poduzetnike koje sponzorstvima podupiru društvene aktivnosti.