Gradovi i općine 05.01.2019. 08:28. Zadnja izmjena: 05.01.2019. 08:29.

Sjednica

Mala Subotica: Realno, bez umjetno nabildanih 'mišića'

Bez ikakvih trzavica i sa svim vijećničkim rukama u zraku donesen je proračun Općine Male Subotice za 2019. godinu, u iznosu od 25,6 milijuna kuna. Načelnik Valentino Škvorc naglasio je kako se radi o realnom i ostvarivom iznosu, u kojem više od trećine otpada na europska sredstva koja će stići za dovršetak obnove Dječjeg vrtića Potočnica (4,1 milijuna kuna) i izgradnju društvenog doma u Piškorovcu (7,4 milijuna kuna). Dodao je i da je u planu još projekata koji već čekaju spremni, poput organizacije dnevnog boravka za starije osobe, no postoji mogućnost njihova financiranja iz drugih izvora pa se tim sredstvima nije željelo namjerno 'bildati' proračun.

Jedino pitanje iz redova oporbe bilo je vezano uz nabavku još jednog navalnog vozila za potrebe mjesnih DVD-ova u iznosu od 200,000 kuna, čime će Općina zadovoljiti zakonsku obvezu proračunskih izdvajanja za rad DVD-ova, pojasnio je načelnik, te pitanje kakvi će se izbori održavati u 2019. godini, za što je predviđen trošak od 100 tisuća kuna.

- Iduće godine na redu su izbori za vijeća mjesnih odbora i romske nacionalne manjine, nisam planirao taj trošak očekujući da će proračun biti srušen i da ćemo morati na nove lokalne izbore, našalio se načelnik, nakon čega su vijećnici jednoglasno poduprli predloženi proračun.