Gradovi i općine 13.04.2019. 15:45. Zadnja izmjena: 13.04.2019. 15:45.

Donja Dubrava

Marijan Varga ne poštuje Europsku uniju?

Mislite li ili ne preseliti privezište, upitao je u sklopu aktualnog sata posljednje sjednice Općinskog vijeća Donje Dubrave načelnika Marijana Vargu nezavisni vijećnik Mario Mikulan, čime je nastavljena saga o privezištu za čamce smještenom uz kanal Hidroelektrane Dubrava.

Podsjetimo na kronologiju. Upravo na Mikulanov prijedlog na svojoj pretposljednjoj sjednici Vijeće je donijelo odluku o preseljenju privezišta za čamce s desne na lijevu obalu Drave. Priču je još prije toga načeo HDZ-ov vijećnik Dražen Miser optuživši Vargu da je samovoljno odlučio o lokaciji privezišta ne poštujući projekte (privezište u sklopu projekta Dvije rijeke, jedan cilj financira Europska unija). Na novo Mikulanovo pitanje, Varga je odgovorio da nije siguran, da čeka cjelokupnu dokumentaciju i da predstavničko tijelo (Općinsko vijeće, op.a.) nema ništa s tim. 

NIKA BEZ MOJE ROKE

Takva izjava dodatno je revoltirala vijećnika koju je zatim napustio sjednicu uz riječi – dokazal bom vam da bez moje roke nate nika mogli napraviti. U raspravu se uključio i Miser načelnika upitavši je li svjestan da ne poštuje projekt Europske unije i da ga zbog toga – treba onak, lijepo prijaviti.