Gradovi i općine 19.08.2018. 09:45. Zadnja izmjena: 19.08.2018. 09:45.

Sjednica vijeća

Mario Tomašek, načelnik Općine Domašinec: Spremni smo za dvije dvorane

Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Domašinca usvojen je drugi rebalans proračuna koji je s 15.171.659 kuna povećan na 17.776.759 kuna, objašnjava Mario Tomašek, načelnik Općine Domašinec:

- I mi smo u situaciji da proračun prilagođavamo prema tome je li neki od naših projekata kandidiranih za financiranje iz državnog proračuna, fondova ili EU-fondova prošao ili ne. Budući da nam nije prošao projekt gradnje sportske dvorane uz školu u Mjeri 7.4.1., morali smo presložiti brojke i uzeti u obzir da se moramo pripremiti za realizaciju sličnog projekta, za gradnju dvorane uz igralište NK "Dinamo" Domašinec. To je projekt Kluba, ali je općinska imovina, moramo biti spremni pokriti naš udio u troškovima - prema procjeni i do 1.300.000 kuna. Radovi bi trebali krenuti u rujnu.

To ne znači da se neće graditi i školska sportska dvorana, ali ne kako je ranije bilo zamišljeno. Mi već imamo sredstva koja se skupljaju za tu namjenu u proračunu. Idemo u novi projekt kojim se obuhvaća gradnja školske sportske dvorane s aneksom u kojem bi bile još i četiri učionice, zbornica, te pomoćni prostori.

U dogovoru sa županom Matijom Posavcem ići ćemo u realizaciju tog projekta sa Županijom, jer u konačnici bi Županija preuzela 60 posto troškova, ne samo izravno, već i drugim oblicima potpora, a mi otvaramo mogućnost kreditnog zaduživanja da bi se projekt što brže realizirao. Ne vjerujem da će biti potrebe da se u kreditno zaduženje ide već ove godine, ali vrlo brzo ćemo u natječajnoj proceduri potražiti izvođača s kojim bismo ugovorili realizaciju projekta na sličan način kako je to napravljeno u Goričanu i u Draškovcu, dakle s prepuštanjem izvođaču radova cjelokupnog posla od pripreme tehničke dokumentacije do "ključa u ruke". Vjerojatno će natječaj biti otvoren u rujnu.